Plons! Hier kun je zwemmen in natuurwater in Utrecht

Yes, het is heerlijk zomerweer! Dat betekent dat we met een beetje geluk buiten kunnen zwemmen. Natuurlijk kun je een plons nemen in het buitenbad van het zwembad ter verkoeling. Maar er zijn een hoop mooie plekken  waar je kunt zwemmen in natuurwater in Utrecht. 

Maarsseveense plassen

Als je in Utrecht woont, is de kans groot dat je in de zomer regelmatig te vinden bent in de Maarsseveense plassen. Ook met kids is dit een aanrader, want naast dat je kunt zwemmen in natuurwater is er ook een speeleiland. Dat trouwens net zo leuk is voor de grote kinderen onder ons (guilty!).

Het strand is niet gratis, maar voor het geld hoeft je het niet te laten. Je betaalt voor een dagkaartje €5 euro en kinderen onder de 11 jaar betalen €3 euro. Behalve zwemmen kun je er ook surfen, zeilen en vissen.

Adres Maarsseveense Plassen

Herenweg 53
3602 AN Maarssen
Telefoonnummer: 030-2610186
E-mail: maarsseveenseplassen@recreatiemiddennederland.nl

Honswijkerplas

de Honswijkerplas is zoals de naam al weggeeft een plas. Geen groot strand dus, maar daarom zeker niet minder leuk. Misschien juist leuker!  Bovendien kun je er gratis zwemmen en fijn wandelen. Je mag er zelfs barbecueën, maar wel alleen op gas. Of je neemt een goedgevulde picknickmand mee. Ook erg leuk!

Adres Honswijkerplas

Tull en ’t Waal
Houten/Nieuwegein

Down Under

Zit een reisje naar Australië er dit jaar weer niet in? Gelukkig kun je ook los gaan in het natuurwater in Utrecht. Wakeboarden, Waterskiën of pootje baden: het kan allemaal Down Under. Dé hotspot voor alle watersport-fanaten en waterratten. Aan al dat leuks hangt natuurlijk een prijskaartje, kijk vooral even op de site voor meer informatie. Als je alleen komt voor het strand betaal je €4 euro en de allerkleinsten (t/m 5 jaar) betalen €2,50 euro.

Adres Down Under

Ravensewetering 1
3439 ZZ Nieuwegein
Telefoonnummer: 030 287 7777
E-mail: info@downunder.nl

Ben je op zoek naar nog meer fijne plekken om te zwemmen in natuurwater in Utrecht? Lees dan ook onze blog over zwemmen in natuurwater in de regio Utrecht.

Meer fijne plekken voor warme zomerdagen

About Ariela Slakhorst

Utrecht is mijn tweede thuis: de plek waar ik studeerde, werk en waar ik vrienden voor het leven heb gemaakt. Niet voor niets ben ik al zes jaar lang stapelverliefd op deze stad, want kijk eens om je heen, is er een stad die mooier is? In de toekomst hoop ik er een huisje te scoren, het liefst met een tuin, maar met een fijn balkon mag ook. Ik ontdek nog steeds nieuwe routes om te wandelen, hotspots om te eten en andere gezellige places to be. Het zijn dingen die ik graag met jullie deel, want verhalen vertellen is écht mijn ding. Een liefde die ik graag combineer met mijn liefde voor het mooie Utrecht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.