Bordspellen winkels in Utrecht Explore Utrecht 3

Bordspellen winkels in Utrecht | Bij deze winkels altijd raak

Bordspellen hebben een speciale soort magie die je kan transporteren naar een hele andere wereld, dus stap binnen in Utrechts eigen toegang tot de dimensie van bordspellen: de Oudegracht! Langs deze historische gracht vind je vier verschillende bordspellen winkels in Utrecht, met elk hun eigen specialisaties en ervaring.

Bij deze bordspellen winkels in Utrecht scoor je de leukste spellen voor thuis

The Joker

We beginnen bij de meest visueel aanwezige winkel op de lijst: The Joker. Achter een baby blauwe façade, met een paar enorme dobbelstenen op de gevel, vind je een goede selectie bordspellen. The Joker focust zich met name op Nederlandse spellen, maar waar ze zich echt mee onderscheiden zijn de goede kwaliteit tweedehands spellen die ze te bieden hebben.

Adres: Oudegracht 230 A

Subcultures

Onze volgende stop is Subcultures, aan de andere kant van de gracht. Subcultures is absoluut de grootste winkel op de lijst, met twee verdiepingen om te verkennen. De begane grond is tot aan de nok gevuld met allerlei soorten bordspellen, waarbij elk laatje en kastje in dit Alice in Wonderland-achtige interieur gevuld is met nieuwe schatten om te ontdekken. Elke muur staat vol met scheve antieke meubelen, die tot aan het plafond reiken. Behalve bordspellen biedt dit wonderland ook een aantal andere avonturen, zoals een kelder verdieping vol LARP gear en een Escape Room, achterin de winkel.

Adres: Oudegracht 183

Het Lab

Lab ken je misschien van het interessant uitziende labyrinth in de etalage. Wat voor avonturen kun je hier binnen vinden? Lab specialiseert zich in Warhammer en andere miniaturen, waaraan je kan werken aan de enorme houten tafel dat het middelpunt van de winkel vormt. Ze bieden ook een aantal tabletop roleplaying boeken en (gek genoeg) een mand met hand poppen.

Adres: Oudegracht 207

NeverNeverLand

De meest onopvallende winkel in deze lijst moet NeverNeverLand zijn, weggestopt tussen twee grotere winkels, met als enige visuele hint van zijn bestaan een rijkelijk versierd wapen met een grote gouden N op de gevel. NeverNeverLand als een kijkje terug in de tijd, met een selectie mooie houten schaakspellen. Ook hebben ze een geweldige selectie aan puzzels en een kleine boekenkast vol Manga boeken. Zo eclectisch als hun aanbod, is ook de variatie aan spellen, ze verkopen zowel Engelse als Nederlandse bordspellen.

Adres: Oudegracht 202

Deze blogs vind je vast ook leuk

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

About Lisa Peters

Lisa is een freelance content marketing specialist met een gouden pen en een liefde voor Utrecht. Sinds ze in 2009 naar deze prachtige stad is verhuist, heeft ze elke steen omgekeerd en elk hoekje verkend. Een nieuw restaurant of een onontdekt boetiekje, ze zal het ontdekken en ervan genieten. Het enige dat ze stiekem nog mist in Utrecht is een karaoke bar. Ze woont in de buurt van de Amsterdamsestraatweg, waar ze nauwkeurig in de gaten houdt welke interessante nieuwe winkels of restaurants er verschijnen in deze up-and-coming buurt. Ze is dol op het ontdekken van verborgen pareltjes, nu is het tijd om ze te delen met jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.