Doen in Utrecht | uittips

Weekend Uittips vrijdag 17 en zaterdag 18 januari

Daar zijn we weer! Explore Utrecht gaat er weer vol tegenaan in 2020. Zijn jullie er ook weer klaar voor om nieuwe hotspots, knallende events of hippe boetiekjes te ontdekken? Wij wel! En laten we dan maar meteen beginnen met de weekendtips voor deze week. In een nieuw jasje, hierbij alleen de tips voor vrijdag en zaterdag. Houd voor de rest van de week onze feed in de gaten!

Vrijdag: 

Soundcontainer Singer-Songwriter VrijMiBo
Het weekend is begonnen! Lekkere deuntjes en Guilty Pleasures van de talenten van Kanaal 030. Marcus gaat uit zijn dak als deze jongens op het podium staan. Daarnaast zijn andere singer-songwriters van harte welkom om ook te komen spelen. Gitaar en piano zijn aanwezig. Schroom niet en doe mee! Of kom luisteren en dan dansend het weekend in.

Wanneer? 16:00-22:00 uur
Waar? Marcus, Kanaalweg 30
Info: Soundcontainer
Entree: Gratis

Filmcafé: Tenzers All Night Long
De Tenzer broers uit Amsterdam zorgen vrijdagnacht voor een lekker feestje in het Filmcafé. Heb je zin om uit je dak te gaan op de geweldige mix aan muziek die dit DJ duo brengt? Je kunt kaartjes kopen in de voorverkoop, maar je kunt ook nog tickets aan de deur scoren. Ich will noch ein bisschen Tanzen bij de Tenzers!
 
Wanneer? 23:00-04:00 uur
Waar? Filmcafé, CAB-Rondom 90A
Info: Tenzers
Entree: 5,-

Zaterdag:

 
F*ck Blue Monday, 6-gangen dessert menu
We zijn er bijna, de ongelukkigste dag van het jaar: Blue Monday. Maar waar word je nou wel gelukkig van? Toetjes! Desserts! Zoet! Daarom organiseert Venster dit weekend een 6-gangen dessertmenu, met bijpassende dranken. Je kunt je lol op en de hele middag genieten van alles wat Sandra Hopman ‘The Queen of Desserts’ je voorschotelt. Je gaat met een vol buikje huiswaarts, dat is een belofte! En maandag ben je nog steeds in die gelukzalige stemming, wat nou Blue Monday?
 
Wanneer? 14:00-17:00uur
Waar? Venster, Berlijnplein 520
Info: F*ck Blue Monday
Diner: € 42,50 (inclusief drankjes)

Glow in the Park
 Een magisch avontuur in het Gagelbos! Je wordt meegenomen op een tocht langs talloze lichtjes, vuurkorven, theatrale acts en live muziek. Maar dat is nog niet alles! De warme choco en poffertjes zijn niet te versmaden. Er is lekker eten en een hoop gezelligheid. Kleed je warm aan! Er valt zelfs een hele mooie prijs te winnen met de mooiste outfit..
 
Wanneer? 16:00-23:00
Waar? Ijsclub Siberia, Schouwweteringstraat 1
Info: Glow in the Park
Entree: 5,-
 
Concert André Rieu 70 years young
De grootheid André Rieu wordt 70 jaar en dat viert hij graag met jullie! In verschillende bioscopen door het hele land wordt deze film uitgezonden. Het is een registratie van zijn beste concerten en de hoogtepunten in zijn carrière. Een feestelijke voorstelling waarin André de kijker meeneemt naar de mooiste concertlocaties van de wereld. Wij zijn fan! Jij ook?
 
Wanneer? 19:00-21:30
Waar? Kinepolis Jaarbeurs, Jaarbeursboulevard 300
Info: André Rieu
Entree: € 15,50
 
Top 2000 concert
Getalenteerde muzikanten uit Utrecht laten de lijst der lijsten horen in het ZIMIHC Theater, samen met kamerkoor Lamusa. Uiteraard komen alle klassiekers voorbij, maar ook de modernere nummers uit de Top 2000. De eeuwige nummer 1 van Queen kan niet missen, maar er zijn ook een hoop verrassingen. Zin in een avond vol live muziek? Ga!
 
Wanneer? 20:00-23:00 uur
Waar? ZIMIHC Theater Stefanus, Braziliedreef 2
Info: Lamusa Top 2000
Entree: € 15,- (of €25,- VIP)

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Bekijk ook

5x leuke cultuurtips in Utrecht | kunst en cultuur in maart

Het is weer tijd voor 5x leuke cultuurtips in Utrecht van Marit. Maandelijks zal zij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.