Doen in Utrecht | uittips

Weekend Uittips – 9, 10 & 11 juni

 

 • Skateparade – 9 juni @Lucasbolwerk
  Het is al weer de 3de skateparade van de stichting Utrecht Skate parade. Trek je rolschaatsen aan en ga rollend Utrecht ontdekken onderbegeleiding van vette beats. Het is een tocht van ongeveer 25km, maar tussentijds gaat de groep pauzeren in een van de Utrechtse parken langs de route.
 • Open Dag Kersenboomgaard – 10 juni – Kersenboomgaard
  Om 10.00 openen de deuren van de ateliers op de Kersenboomgaard. Je kunt gaan gluren bij diverse kunstenaars. Loop langs bij bij een theatermaker, schilder, fotograaf, theatervormgever en meer om al het moois te bekijken. De theatergroep The Locals speelt de familievoorstelling en voor de kids is er een kinderspeurtocht.
 • Le Bazarre – 11 juni – Vechtclub XL
  Le Bazarre is op zondag te vinden bij Vechtclub XL. Vanaf 12.00 tot en met 17.00 kun je shoppen bij verschillende creatievelingen. Na al het shoppen kun je voor een drankje terecht bij De Klub en voor een lekker biertje loop ja langs Brewpub De Kromme Haring.
 • Markt om de Hoek – 11 juni – Oosterspoorbaan
  De nieuwe buurt foodmarkt in Utrecht Oost: Markt om de Hoek is voor en door bewoners. Op de markt vind je verse, zelfgemaakte producten uit Utrecht Oost. Het thema is: GroenmoetjeDoen! Een Utrechts initiatief dat met ideeën van bewoners over natuur en groen de stad groener maakt. 

Food festivals voor op de agenda

 1. Lepeltje lepeltje – 23 t/m 25 juni – Lepelenburg
 2. Vorkje prik – 7, 8 & 9 juli – Berlijnplein

Lijstje met alle food, beer & wine festivals in Utrecht vind je hier!

Utrecht-Kookt_Susanne-Sterkenburg-28

Wat nog op de agenda staat..

En dus nog leuk voor de komende tijd!

 • Zomeravond Barbecues – Fort de Klop – dinsdag tot en met zondag
  Het BBQ seizoen is begonnen! Bij Fort de Klop kun je terecht voor lekkers van de smoker en gril, de rest haal je bij het lopend buffet. Bestel een koud biertje en geniet van de omgeving en gezelligheid. Schuif aan vanaf dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17:30 uur, en op zondag vanaf 17:00 uur. Wil je zeker zijn dat je mee kunt snacken, dan wel even van te voren reserveren. De kids kunnen ook mee want ruimte zat om rond te rennen of te spelen aan de kindertafel.
 • Biergarten @ TivoliVredenburg De pleinen op de vijfde en zesde verdieping zijn een zomer lang, op vrijdag- en zaterdagavond, het toneel voor bijzondere bieren, exotische cocktails, en snacks to share. Je kunt dansen tot diep in de nacht op tunes van Utrechts beste dj’s. Maar er is meer: filmavonden, concerten, games, vrijdagmiddagborrels, midnight comedy en silent disco.
Check de Explore Utrecht UIT-KALENDER voor meer uittips in Utrecht!
Lunch, Dineren & Drankjes in Utrecht 

Wij houden van lijstjes, check deze even voor een leuke spots komend weekend:

Zin in een bakkie koffie? Bij deze tentjes is het prima chillen:

 1. ’t Koffieboontje
 2. District
 3. Cornelis
 4. Brauhaus
 5. Anne & Max
 6. Blackbird Coffee & Vintage

Of liever een cocktail of een G&T? Check dan de nieuwe cocktailbar ‘Behind Bars‘ op de Hamburgstraat en de lijst met de beste spots voor een Gin &Tonic.

Meer updates van restaurants en cafes voor een gezellig avondje uit vind je in de categorie – Food & Drinks!

Lifestyle & Shopping

Fijn shoppen in het weekend? Kijk hier dan voor winkels in Utrecht. Maar lees ook zeker een van onze lijstjes met de leukste winkels van de stad.

Avondje stappen, muziek en of theater

Een avond naar het theater, een gezellige comedy show, luisteren naar live muziek of uit je dak gaan op de dansvloer? Check dan de volgende spots voor een avondje genieten:

 1. VENUE
 2. BASIS
 3. De Kargadoor
 4. EKKO
 5. ACU
 6. Stathe
 7. Theather Kikker

Liever voor de buis hangen maar dan buiten de deur? Dat kan bij een van deze filmhuizen: Springhaver’t Hoogt of Louis Hartlooper Complex.

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mogelijk gemaakt door samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]