Doen in Utrecht | uittips

Wat te doen in Utrecht | Weekend Uittips 24 en 25 januari

Trek die wanten aan, je sjaal om en kruip in die dikke winterjas. We gaan er weer op uit! Zin in iets kunstzinnigs of creatiefs? Een workshop of een wandeling? Er is genoeg te doen in Utrecht dit weekend. We hebben er zin in!

Wat te doen op vrijdag | 24 januari 

Art Walk #2 – Wintereditie
Hoe kunstzinnig is Utrecht eigenlijk? Ontdek via deze wandelroute de leukste galeries en presentatieruimtes van de stad. Een rondje langs verschillende locaties, je kunt deze tour doen mét een gids, maar je kunt ook zelf de wandeling maken. Welke galeries ze bezoeken? AK24, Kunstliefde en EXBunker bijvoorbeeld.
 
Wanneer? 19.00-21.30 uur
Waar? Utrecht
Info: Art Walk
Entree: Gratis
 
Exclusieve wijnen proeverij – Utregs Wijnhuis
Champagne, Bordeaux, Super Tuscans en nog meer exclusieve flessen worden er ontkurkt. Wijnen die eigenlijk te mooi of te duur zijn om zo maar open te maken, gaan deze keer toch het daglicht zien. Ben jij nieuwsgierig naar deze exclusieve smaken? Heb je zin in een avond vol bijzondere wijnen? Een feestje voor de smaakpapillen!

Wanneer? 19.30-21.30 uur
Waar? Utregs Wijnhuis, Achter de Dom 8
Info: Utregs Wijnhuis
Entree: €100,-
 
Comedy Talent Award
De spannendste comedy strijd van Nederland. Nadat een handje vol komedianten de voorrondes hebben overleefd, zijn dit weekend de halve finales in Kargadoor. De grappigste competitie van het land geeft beginnende stand-up comedians de kans om zich in de kijker te spelen. Geef deze kanjers een podium en een applaus!

Wanneer? 20.30-22.30 uur
Waar? Kargadoor, Oudegracht 36
Info: Comedy Talent Award
Entree: €14,99
 

Wat te doen op zaterdag | 25 januari

 
Workshop Brouwen en Bakken
Brouwen en bakken op de zaterdagmorgen: bierbrouwen en dan brood bakken van het restproduct. Tussendoor geniet je van een heerlijke lunch en minibierproeverij. Deze dag klinkt nu al leuk! Je mag dezelfde dag jouw zelf gebakken brood meenemen, het biertje moet nog even gisten, deze mag je na twee weken ophalen. Zal het smaken?

Wanneer? 10.00 uur
Waar? Hof van Cartesius, Vlampijpstraat 94
Info: Workshop
Entree: €80,-
 
Sneeuwbal Winterfestival
Techno, house, après-ski en dat allemaal in jouw warme skipak! Dit Winterfestival kan niet gek genoeg! Dans op de lekkerste muziek of doe mee aan de Winterspelen. In vijf overdekte én verwarmde areas staan verschillende DJ’s om jouw een lawine aan lekkere beats te laten horen. Van dansen blijf je warm!
 
Wanneer? 14.00-23.00 uur
Waar? Koeriersterlaan 101
Info: Sneeuwbalfestival
Entree: € 39,50 (excl. servicekosten)
 
Motel Opgedoekt – (Untitled)
De reizende bioscoop Opgedoekt blijft even bivakkeren tussen de brouwketels van vandeStreek bier. Met deze zaterdag een film die geen titel lijkt te hebben, (Untitled). Een film over de (on)zinnigheid van kunst. Kijkt heerlijk weg met een Hop Art biertje in de hand. Wil je van tevoren een bodempje leggen? Dan kun je mee eten met een lokaal pita-maal, reserveer deze wel even. Eet en kijk smakelijk!

Wanneer? Diner 18.30 uur, film 19.30-22.30 uur
Waar? VandeStreek-bier, Ontariodreef 43
Info: Opgedoekt
Entree: € 15,- (film en een biertje)

Nog meer tips voor dit weekend?

  1. Borrelen in Utrecht: bubbelen, wijnen en bieren
  2. Theater Utrecht presenteert PERMANENT DESTRUCTION – The HM Concert
  3. Landhuizen, kastelen en kloosters in provincie Utrecht

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Bekijk ook

5x leuke cultuurtips in Utrecht | kunst en cultuur in maart

Het is weer tijd voor 5x leuke cultuurtips in Utrecht van Marit. Maandelijks zal zij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.