Doen in Utrecht | uittips

Wat te doen in Utrecht? | Weekend Uittips 7 & 8 februari

Woop woop, it’s the weekend! Wat gaan wij doen in Utrecht? De stad staat weer bol van de leuke workshops, hippe evenementen en bruisende feestjes. Waar kunnen we jou vinden? Mocht je nog niet genoeg hebben aan deze tips, check dan ook de kunst & cultuur tips van Marit van Cultuursnuiver. Ik zeg, fijn weekend!

Wat te doen op vrijdag | 7 februari

Hoflunch
Schuif aan bij het Hof van Cartesius op de vrijdagmiddag, in de circulaire proeftuin lekker genieten van een veganistische lunch. De lunch wordt verzorgd door CHIN NED REST. en heeft dus een Nederlands of een Chinees tintje. Eet smakelijk!
 
Wanneer? Vanaf 12.30 uur
Waar? Hof van Cartesius, Vlampijpstraat 94
Info: Hoflunch
Entree: €7,50
 
Barrel Aged en Whiskey
Bier en whiskey is een beste combinatie. Wil jij dit ook eens ondervinden? Kom dan proeven op de Barrel Aged proeverij bij Brouwerij VandeStreek. Erik van de Rat en Taplokaal Gist laten jou de wondere wereld van bier en whiskey zien. Lekker nippen dus!
 
Wanneer? 19.30-22.30 uur
Waar? VandeStreek-bier, Ontariodreef 43
Info: VandeStreek
Entree: €25,-

 

Wat te doen op zaterdag | 8 februari

 
Circulair Mozaïeken met je servies
Keukenprinsen en – prinsessen verzamelen! Ben jij ook zo gek op je servies? Maar is het niet helemaal toonbaar meer? Stukjes eraf, gechipt? Geef het een nieuw leven en maak er een kunstwerk van! Neem jouw kapotte servies mee naar The Green House.
 
Wanneer? 12.00-16.30
Waar? The Green House, Croeselaan 16
Info: Workshop
Entree: €29,95
 
Taplokaal Gist – Festival Vatgerijpt
Het leukste taplokaal van Rotsoord is jarig. Ze vieren hun tweejarig bestaan met een heus festival. De tofste bieren op de tap en de lekkerste gerechten vanuit de keuken. Kom jij ze ook even feliciteren? En misschien ook een biertje proosten?

Wanneer? 14.00 (8feb.) tot 23.00 (9feb.) uur
Waar? Taplokaal Gist, Helling 9
Info: Festival Vatgerijpt
Entree: Gratis
 
Filmcafé in het Louis Hartlooper Complex
Een middag film kijken in het bijzondere Louis Hartlooper Complex, met uitleg over scènes, vertelde anekdotes en besproken maatschappelijke onderwerpen. Lekker interactief dus! Obscure stukken, eendagsvliegen en rariteiten.
 
Wanneer? Vanaf 14.30 uur
Waar? Louis Hartlooper Complex, Tolsteegbrug 1
Info: Filmcafé
Entree: €9,50
 
Disco Bingo Drink Inn Show Valentijn Love Special
Disco Bingo Drink Inn Show met heerlijke zwijmel liefdesliedjes. Café Lombok is een van de gezelligste huiskamer cafés van Utrecht. Geen betere plaats om deze disco bingo mee te maken. Neem jij je geliefde mee? Meedoen = winnen!
 
Wanneer? 21.00-01.00 uur
Waar? Café Lombok, Vleutenseweg 228
Info: Lombok
Entree: Gratis

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Bekijk ook

Doen in Utrecht | Uitagenda maart Centraal Museum

Doen in Utrecht | Uitagenda Centraal Museum

Naakte vrouwenlichamen, droomachtige schilderingen en fetisjistische verlangens. De huidige expositie heet: ‘De tranen van Eros …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.