Doen in Utrecht | uittips

Wat te doen in Utrecht? | Weekend Uittips 31 januari & 1 februari

Het weekend staat weer voor de deur! Check deze uittips voor de leukste events in Utrecht dit weekend. Wat is er te doen? De eerste maand van het jaar is voorbij, we duiken met veel enthousiasme de tweede maand in. Zijn jullie klaar voor weer een heerlijk Explore Utrecht weekend?

Wat te doen op vrijdag | 31 januari

Film in de Bieb – Dead Poets Society
Hoogt on Tour does it again! Een unieke locatie om een gave film te bekijken. Dead Poets Society met Robin Williams in de hoofdrol wordt gedraaid in de bibliotheek op de Oudegracht van Utrecht. Iconisch toch? Pjotr, een jong hiphoptalent, is er deze avond om de teksten uit te film na de vertoning te bespreken. Zin in een cultureel avondje?

Wanneer? 20.00 – 22.00 uur
Waar? Bibliotheek Utrecht, Oudegracht 167
Info: Film in de Bieb
Entree: €7,50 niet leden (leden €5,-)
 
Popquiz Utrecht 2020
Alle muzieknerds verzamelen! In teams van 4 personen kunnen jullie al je muziekkennis ventileren bij de Popquiz van IggyPopquiz bij het Hof van Cartesius. Madonna tot Matellica en Toto tot Take That. Beeldmateriaal, audiofragmenten en vlijmscherpe vragen. Win jij? Schrijf je snel in!

Wanneer? 20.00-23.00 uur
Waar? Hof van Cartesius, Vlampijpstraat 94
Info: Popquiz Utrecht
Entree: €6,50 p.p.
 
90’s NOW Live – 2-Unlimited
Y’all ready for this?! Wat een nostalgie op de vrijdagavond. 2-Unlimited gaat los in TivoliVredenburg, jij toch ook? Dit live-optreden moét je toch zien en beleven. De grootheden uit de jaren 90 laten alle bekende hits horen, de DJ laat andere knallers uit het beste decennium van de eeuw horen. No limits!

Wanneer? 22.00-03.00 uur
Waar? TivoliVredenburg, Vredenburgkade 11
Info: 90’s NOW
Entree: €17,20 (inclusief garderobe)
 
 
Wat te doen op zaterdag | 1 februari

Kids Vintage Kilo Sale
Steek jij je kleine in een kek vintage tenue? Twintig euro de kilo, voor alle vintage kinderkleding. Van bloesjes tot broeken. Shirtjes tot shorts. De kinderkleding is zorgvuldig voor je uitgezocht, te verkrijgen in de maten 116 tot en met 164. In het filmcafé ligt zaterdag 700kg. Kleding, schoon aan de (kleding)haak.

Wanneer? 11.00-16.00 uur
Waar? Filmcafé, CAB-rondom 90A
Info: Kids Vintage
Entree: €1,-
 
Utrecht Science Free Tour
Wist jij dat Utrecht 12 Nobelprijs winnaars heeft voortgebracht? Utrecht is al meer dan 400 jaar een universiteitsstad, er komen filosofen, wetenschappers en natuurkundigen vandaan. Vind jij het leuk om meer over de wetenschap uit onze stad te horen en te zien? Loop dan mee met de wekelijkse gratis tour door Utrecht. Meld je wel even aan!
 
Wanneer? 14.00-17.00 uur
Waar? Academie Gebouw, Domplein 1
Info: Science Tour
Entree: Gratis
 
Workshop Avondfotografie
In het bezit van een camera en een statief? En zou jij graag meer willen leren over foto’s maken in het donker? Je krijgt alle tips & tricks, waarna je met z’n allen op pad gaat om de avond in Utrecht vast te leggen. Fotografe Fanja Hubers leert jou de fijnste kneepjes van het vak.
 
Wanneer? 19.30-22.30 uur
Waar? Startpunt Winkel van Sinkel, Oudegracht 158
Info: Workshop
Entree: €65,-

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Bekijk ook

Doen in Utrecht | Uitagenda maart Centraal Museum

Doen in Utrecht | Uitagenda Centraal Museum

Naakte vrouwenlichamen, droomachtige schilderingen en fetisjistische verlangens. De huidige expositie heet: ‘De tranen van Eros …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.