Doen in Utrecht | uittips

Wat te doen in Utrecht? | Weekend Uittips 21 & 22 februari

Terwijl het Zuiden van het land zich voorbereid op Carnaval, bereiden wij ons weer voor op een knallend weekend boven de rivieren! Wat doen we in Utrecht dit weekend? Heb je de kunst & cultuur tips van Marit van Cultuursnuiver al gezien? Check deze ook nog even. Jouw (en ons) weekend kan niet meer stuk!

 

Wat te doen op vrijdag | 21 februari

MOTORBeurs

Motormuizen, motormannen en motormeisjes opgelet! Stuntshows, demonstraties, zelf rijden én gratis rijlessen. Maar dat niet alleen, uiteraard kun je de laatste modellen en trends bewonderen. Het motorseizoen gaat bijna beginnen!
 
Wanneer? t/m 23 feb. Van 10.00-18.00 uur
Waar? Jaarbeurs, Jaarbeursplein
Info: Motorbeurs
Entree: dag €16,50, avond €12,-
 
Fado Tropical
 
Het Portugese lied komt naar Utrecht! Ben je weleens in Lissabon geweest? Genoten van het Portugese levenslied? Hier is je kans om dat in onze stad te doen. Een avond vol poëzie en muziek vanuit de Portugese taal. Grootheden zoals Amalia Rodriguez komen voorbij.

Wanneer? 20.00-22.30 uur
Waar? Kargadoor, Oudegracht 36
Info: Fado
Entree: €11,43
 
 

Wat te doen op zaterdag | 22 februari

 
Klassieke Muziek Wandeling
 
Mozart en Brahms zijn in Utrecht geweest, wil jij onze stad ook bekijken door de ogen van verschillende componisten? Wandel dan mee onder begeleiding van hun meeslepende melodieën. Leer de stad op een andere manier kennen.

Wanneer? 10.30 -12.00 uur
Waar? Utrecht Stad
Info: Muziekwandeling
Entree: €10,-
 
Inloopworkshop Bonbons
 
Iedereen houdt toch van chocolade?! Hoe leuk is het als je er dan ook nog meer van weet én zelf de lekkerste bonbons kunt maken? Kom naar het GrachtenAtelier en ga aan het einde van de workshop naar huis met een doosje overheerlijke homemade bonbons. Wij gaan er nu al van watertanden..

Wanneer? 11.00-13.30 uur
Waar? GrachtenAtelier, Oudegracht aan de Werf 207
Info: Bonbons
Entree: €29,50
 
Bierproeverij, Bierman&Bierman
 
Bier is lekker! En leuk! Maar heb je er nog geen verstand van? Je kunt er nog zoveel over leren en ontdekken.. Ga dat dan vooral bij één van de leukste bierwinkels van Utrecht doen. Bierman&Bierman neemt je mee in de wondere wereld van bier. Oh, en je krijgt er ook nog wat te happen bij.

Wanneer? 19.00-23.00 uur
Waar? Bierman&Bierman, Biltstraat 46
Info: Bierman&Bierman
Entree: €23,50
 
De Grote Depressie Show (Try-Out)
 
In de put zitten is nog nooit zo leuk geweest! Hoge pieken en diepe dalen. Drie comedians staan klaar om jou in 4 deprimerende rondes te laten zien hoe de wereld in elkaar steekt. Je hond mag niet mee, je vrouw wel! Er wordt nog ge-try-out, dus de entree is gratis. Reserveer wel een plekje vooraf!
 
Wanneer? 23.00 uur
Waar? Comedyhuis, Oudegracht 36
Info: Comedyhuis
Entree: Gratis
 

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Bekijk ook

Doen in Utrecht | Uitagenda maart Centraal Museum

Doen in Utrecht | Uitagenda Centraal Museum

Naakte vrouwenlichamen, droomachtige schilderingen en fetisjistische verlangens. De huidige expositie heet: ‘De tranen van Eros …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.