Doen in Utrecht | uittips

Wat te doen in Utrecht? | Weekend Uittips 14 & 15 februari

Love is in the air in Utrecht. Het kan natuurlijk niet missen! Het is Valentijnsdag vrijdag, verras jouw liefde of secret crush met een leuke date. Vier de liefde! Singles, wees gerust, ook voor jou hebben we Valentijnstips. Heb je geen zin in al die romantiek? Dan zijn er genoeg andere dingen te doen, check de tips hieronder, maar ook de kunst & cultuur tips van Marit van Cultuursnuiver. Fijn weekend!

Wat te doen op vrijdag | 14 februari

 
ArtNight
Drankje in de ene hand, penseel in de andere, terwijl je elkaar verliefd aankijkt. Kom alleen, met je date of met vrienden. Ontmoet nieuwe mensen en creëer samen kunst. Je maakt deze avond een kunstwerk, dat je aan je eigen muur kunt hangen! Of boven het bed van jouw liefje?
 
Wanneer? 19.00-21.30 uur
Waar? Stayokay Utrecht Centrum, Neude
Info: ArtNight
Entree: € 34,-
 
Open Valentines Cocktail Workshop
Al eens een heerlijke cocktail gedronken van de jongens van Behind Bars? Nu kun je zelf aan de slag. Een cocktailworkshop speciaal voor koppels! Dát is nog eens een leuke date! Leer drie cocktails maken, krijg een kaasplankje cadeau en slurp maar aan jullie eigen love potion..
 
Wanneer? 19.00-21.00 uur
Waar? Behind Bars, Hamburgerstraat 14
Info: Cocktailworkshop
Entree: € 59,50 per koppel
 
You float my boat Valentijnsvaart over de Vecht
Dobberen op de Vecht, terwijl je verwend wordt met hapjes en drankjes. Drie uur lang weg zwijmelen met je date. Of met je vriendinnen! Je wordt in Maarssen opgehaald en weer afgezet. Onbeperkt eten, drinken, dansen en romantiek! Float my boat!
Wanneer? 19.00-22.00 uur
Waar? Op de Najade bij Goudenstein in Maarssen
Info: Valentijn op de Vecht
Entree: € 50,-
 
Metro’s Vrijgezellen Borrel
Alle singles, laat je horen! Geef je op voor de vrijgezellen borrel bij Metro. Je wordt niet gematcht, wees gerust. En om je wat moed te geven, krijg je een gratis welkomstdrankje. Zodat jij die perfecte match zelf kunt regelen. Proost!
 
Wanneer? 20.30-23.30 uur
Waar? Metro City Kitchen, Jaarbeursplein 15
Info: MetroCityKitchen
Entree: Gratis
 
 

Wat te doen op zaterdag | 15 februari

 
Proeverij Lovely Sweet Valentine
Proef de verleiding! Bij een van Utrechts mooiste proeflokalen. Tien verschillende drankjes, met bijpassende, met liefde gekozen, hapjes gaan we hier proeven. Een avond om van te genieten, deze date is top!
 
Wanneer? 19.30-22.30 uur
Waar? De Zes Vaatjes
Info: Zes Vaatjes
Entree: € 37,50
 
Ligconcert in Kargadoor
Even geen Valentijn? Maar wegdromen, relaxt liggen, terwijl je luistert naar de verhalen en muziek van Fabienne Roos en Rum for Breakfast. Haar stem nodigt je uit te ontspannen en mee te gaan op een reis rond de wereld. De muziek voert je nog verder weg.. (neem wel even je eigen matje mee!)

Wanneer? 20.00-23.00 uur
Waar? De Kargadoor, Oudegracht 36
Info: Ligconcert
Entree: € 12,50
 
Single Speeddate 20-32 jaar
In vier minuten de liefde van je leven leren kennen? In het meest romantische weekend van het jaar. Onder het genot van een drankje vraag jij jouw date het hemd van het lijf. En misschien zit jullie dan volgend jaar rond deze tijd romantisch aan een tafeltje voor twee. Er zijn 20 singels die mee doen, daar kan jouw match zomaar tussen zitten!
 
Wanneer? 19.30-22.00 uur
Waar? Stairway to Heaven, Mariaplaats 11/12
Info: Speeddate
Entree: € 22,50
 
Skitalo
Lekker fout après-skiën, dat is een heerlijke tegenhanger van al dat romantische geweld. Trek je foute jaren 80 skipak aan, toupeer die haren de lucht in en dans mee op de lekkerste hitjes. Klein Berlijn wordt een Stübe festijn!
 
Wanneer? 21.00-01.00 uur
Waar? Klein Berlijn, Helling 22
Info: Skitalo
Entree: Gratis

LEES OOK DE KUNST & CULTUUR TIPS IN UTRECHT VAN CULTUURSNUIVER

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Bekijk ook

Doen in Utrecht | Uitagenda maart Centraal Museum

Doen in Utrecht | Uitagenda Centraal Museum

Naakte vrouwenlichamen, droomachtige schilderingen en fetisjistische verlangens. De huidige expositie heet: ‘De tranen van Eros …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.