VIU – Elize from LoveLifeBag

Zakenvrouw Elize Been woont om de hoek bij Ledig erf. Het kan goed zijn dat je haar weleens bent tegengekomen in de HEMA (een van haar favoriete winkels) met aan haar arm een van haar fantastische en unieke tassen. Ik ontmoette haar in haar prachtige witte huis en vroeg haar alles over LoveLifeBag en, natuurlijk, over Utrecht.

Jij bent eigenaar van LoveLifeBag. Hoe ben je hiermee begonnen?
Dat is een grappig verhaal. Een vriendin van mij was altijd aan het naaien en ik vond dat een fascinerende hobby. Toen we een keer samen aan de wijn zaten, leerde ze me wat tips en tricks. Ik vond het meteen geweldig om te doen en kocht mijn eigen naaimachine van het merk Singer. In het begin maakte ik vooral simpele katoenen tassen. De reacties van mijn vrienden en familie en zelfs van onbekenden waren direct heel positief. Ik heb altijd al mijn eigen bedrijf gewild en een jaar geleden besloot ik ervoor te gaan! Op dit moment werk ik ook nog als sociaal werker, maar ik ga dit afbouwen zodat ik me nog meer kan focussen op mijn eigen bedrijf LoveLifeBag.

Jouw tassen zijn simpel en tegelijkertijd heel mooi. Wat maakt jouw tassen zo speciaal?
Elke tas is handgemaakt en uniek. De voering is steeds verschillend en ik zeefdruk de prints allemaal zelf op de tassen. De LoveListBags zijn ook heel persoonlijk omdat mensen er hun eigen tekst op plaatsen.

Hoe ben je op het idee voor de LoveListBags gekomen?
Ik vind het fijn om regelmatig in mijn dagboek te schrijven, maar ik merkte dat dat me teveel tijd kostte. Daarom besloot ik om lijstjes te gaan maken. Elke dag maak ik een lijstje van alle dingen die me die dag inspireren en die ik leuk vind. Deze lijstjes geven me zo’n positief gevoel! Omdat ik dit graag met de rest van de wereld wilde delen, besloot ik een van mijn lijstje op een tas te plaatsen. Een tijdje geleden zat ik in de trein en zag ik dat een wildvreemde de tekst op mijn LoveListBag zat te lezen en erom moest lachen; dat was zo’n geweldig moment! Het fijne aan de LoveListBag is dat het zo persoonlijk is. Mijn klanten maken zelf hun LoveList met daarop alles waar ze van houden. Dat varieert van zacht wc-papier tot bloemen in het voorjaar of hun levensmotto. Alles waar jij blij van wordt kun je op de tas zetten.

Hoe ziet een typische LoveLifeBag werkdag eruit?
Op zaterdag ga ik meestal op de fiets naar de lapjesmarkt in de Breedstraat. Daar koop ik offwhite katoen, maar ook leuke prints. Ik vind het heerlijk om over de markt te dwalen! Als ik al het katoen heb, knip ik de stoffen in stukken en ga ik naar Kapitaal aan de Plompetorengracht. Hier maak ik mijn zeefdrukken. Kapitaal is zo’n inspirerende plek! Het is een studio, een winkel en tegelijkertijd een hele fijne plek om rond te hangen. Wanneer ik klaar ben bij Kapitaal neem ik de stoffen en de zeefdrukken mee naar huis. Daar voeg ik ze samen. De afbeeldingen op de LoveListBags worden ergens anders gedrukt, deze zijn namelijk te gedetailleerd om zelf te zeefdrukken. Naast de productie van de tassen moet ik natuurlijk mijn administratie bijhouden. Veel mensen zijn verbaasd als ze dit horen, maar ik vind dit heel leuk om te doen. Het is zo fijn om onafhankelijk te zijn. Maar ik hou vooral van het contact met mijn klanten. Elke keer als ik een aanvraag binnenkrijg maakt mijn hart een sprongetje. Het is zo’n compliment als mensen jouw producten zo leuk vinden dat ze er een voor zichtzelf willen!

Je noemde de lapjesmarkt, Kapitaal en Spring. Waar in Utrecht kunnen we je nog meer tegenkomen?
Ik heb in de Voorstraat gewoond en ik kom daar nog steeds graag. Ik ga vaak naar The Village (Voorstraat) of naar De Voortuin (Voorstraat). Ik hou ook erg van Stan & Co. (Ganzenmarkt) en Louis Hardloper (Ledig Erf). Die laatste is bij mij om de hoek. In het centrum van Utrecht vind je Humphrey’s (Stadhuisbrug), een geweldige plek. Ik vind LE:EN (Heuveloord) ook erg fijn en ik ben fan van De Markt (Drieharingenstraat). Als ik zin heb in Grieks ga ik naar Ouzerie To Steki (Oudegracht).

Als ik op zoek ben naar iets leuks voor in huis ga ik graag naar Mooi En Belle (Twijnstraat). Kleding en accessoires koop ik in vintagewinkels als Episode (Oudegracht) en Sussies (Voorstraat). Maar ik hou ook erg van H&M en Zara. Al is en blijft mijn favoriete winkel de HEMA.
Op de Voorstraat vind je ook Spring. Zij verkopen mijn tassen! In deze winkel vind je van alles, want creatieve ondernemers kunnen hier een eigen plank of schap huren om hun spullen te verkopen.

Wat heb jij over een paar jaar bereikt met LoveLifeBag?
Ik hoop dat LoveLifeBag blijft groeien want ik heb nog genoeg ideeën! Aan het eind van dit jaar wordt de nieuwe lijn LoveNature gelanceerd. Ik heb een aantal illustrators gevraagd om tekeningen voor me te maken, dus ik verheug me erg op deze nieuwe lijn. Ik wil ook graag andere producten gaan ontwikkelen, zoals handdoeken. Steeds meer mensen willen bijvoorbeeld een unieke handdoek voor in de keuken. Naast al mijn ideeën voor LoveLifeBag wil ik ook blijven werken als sociaal werker. Ook al is het maar voor een paar dagen per week.

Waar kan ik jouw tassen kopen?
Via mijn webshop LoveLifeBag.nl of bij Spring (Voorstraat) in Utrecht!

Note: Interview door Sanne Wierda – love is the new black
Nederlandse vertaling door
 Sanne Portman.  

LoveLifeBag Explore Utrecht 2 LoveLifeBag Explore Utrecht 3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.