VIU: De Voorhoede

Ze hebben meer dan 30.000 views op Youtube, ze waren te gast bij Nederlands bekendste DJ Giel Beelen, ze vinden Utrecht de beste stad die er is en hun carrière begon als een grap. Dainahara en Sanne ontmoetten Steven en Akke van De Voorhoede bij The Village op de Voorstraat.

Jullie carrière is begonnen als een grap?!
Steven: ‘Akke en ik hebben allebei iets met Utrecht. We wonen er en vinden het een fijne stad. Ik maakte al muziek en Akke rapt al een hele tijd, dus we besloten onze krachten te bundelen en een nummer over Utrecht op te nemen. Niet om door te breken, maar omdat we dat zelf erg leuk vonden.
Akke: ‘Ik kende nog iemand die een beat voor ons kon maken. Dat was Tim. Hij speelt ook in de videoclip, hij is de man met de baard.’
Steven: ‘Een sexy man.’
Akke: ‘Ja, dat klopt. En ik kende Siep, de man die het refrein zingt. Hij heeft een pakkend stemgeluid. We hebben het nummer in een middag opgenomen.’
Steven: ‘Het was helemaal niet de bedoeling dat het nummer vervolgens zo vaak werd bekeken en gedeeld. Maar blijkbaar zijn er meer mensen die iets met Utrecht hebben. Voor we het wisten werden we overal gevraagd om op te treden en interviews te geven.’

‘Jullie nummer werd gedraaid in de Coen & Sander Show op 3FM, jullie werden uitgenodigd door FunkFM en gingen langs bij Giel Beelen. Hoe was dat?’
Akke: ‘Ik was zo zenuwachtig toen we optraden in het programma van Giel. We werden geïnterviewd met drie camera’s om ons heen. Daar kwam bij dat Giel bekend staat om zijn soms chagrijnige buien, vaak bij rappers. Hij heeft een rapper wel eens middenin een optreden laten stoppen omdat hij het niet goed genoeg vond. Gelukkig was hij over ons en ons nummer enthousiast. Al die media-aandacht is voor even best leuk.’

Voor even? Zijn jullie niet met iets nieuws bezig?
Steven: ‘We willen wel een nieuw nummer maken, maar we moeten even kijken hoe het loopt.’
Akke: ‘We hebben het voordeel dat mensen ons kennen via Facebook, Twitter en radio. De kracht van social media is enorm.’
Steven: ‘Ik denk dat we, als we een nieuw nummer uitbrengen, een serieuzere kant van onszelf moeten laten zien zodat mensen weten dat we meer kunnen dan dat we tot nu toe hebben gedaan.’
Akke: ‘Dat is nog best lastig. We houden van de niet zo serieuze kant van rap. In Amerika zijn rappers cool, Nederlandse rappers nemen zichzelf vaak veel te serieus.’

We weten dat jullie houden van Utrecht. Wat vinden jullie het beste aan de stad?
Steven: ‘The Village, waar we nu zijn. Ik kom hier graag op vrijdag om te vieren dat het weekend is.’
Akke: ‘Café België, Boulevard..’
Steven: ‘In de zomer ga ik graag naar Ledig Erf en Park Lepelenburg.’
Akke: ‘Ik ga eigenlijk niet meer uit.’
Steven: ‘Ik ging altijd naar Monza, maar in dat pand zit nu een sushirestaurant. Utrecht heeft veel studentencafés, bijvoorbeeld op ‘t Neude.’
Akke: ‘Er zijn geen clubs in Utrecht.’
Steven: ‘Ik denk dat Utrecht wel wat clubs kan gebruiken.’
Akke: ‘Ik ga trouwens ook graag Ekko.’

En qua eten?
Steven: ‘Ik ben vegetarisch en het Thaise restaurant bij mij om de hoek, Thai Orchid, heeft heerlijke vegetarische gerechten. Ik bestel daar vaak.’
Akke: ‘Het is een goed idee om geen vlees en vis meer te eten, maar ik zou het niet kunnen.’
Steven: ‘Vlees is heerlijk, maar ik vind het niet moeilijk om vegetariër te zijn. Ik eet geen eens vleesvervangers. Ik zal binnenkort eens voor je koken Akke.’
Akke: ‘Je kunt ook lekker eten bij Het Paradijs, een Chinees restaurant.’

En wat zijn jullie favoriete winkels?
Steven: ‘Ik koop veel online. Ik heb een makkelijke, eenvoudige stijl. Levi’s en Nike werken nu samen en ik vind die collectie geweldig. Spijkerbroeken en sportkleding, dat is mijn stijl. Ik draag altijd sneakers.’
Akke: ‘Ik shop altijd in De Bijenkorf. Ik hou van Replay en G-Star. Maar hoe ouder ik word, hoe minder interesse ik heb in kleding. Wel kijk ik altijd even in de spiegel voordat ik naar buiten ga. Laatst droeg ik een denim shirt op een denim broek. Ik dacht dat het bij elkaar paste, maar toch voelde het niet goed om denim op denim te dragen.’
Steven: ‘Jort Kelder heeft zo’n goede stijl, ik hoop ooit nog eens met hem te kunnen shoppen. Dit klinkt als een doel!’

Wat willen jullie verder nog bereiken?
Akke: ‘Ik zou graag te gast zijn in De Wereld Draait Door, bijvoorbeeld om onze tweede single te promoten.’
Steven: ‘Ken je de poll ‘Meest sexy vegetariër’ van de Nederlandse stichting Wakker Dier? Ik wil de volgende meest sexy vegetariër worden. En ons doel is om ooit op te treden in het stadion van Utrecht, De Galgenwaard.’

De-Voorhoede-Interview-Explore Utrecht-2

Lezers, dit interview vond een paar maanden geleden plaats. Een doel is inmiddels bereikt: De Voorhoede trad op in De Galgenwaard. Daarnaast nam Akke solo een nummer op. De jongens werken nu aan hun tweede single. Bekijk hieronder de beelden van Akke’s nieuwe nummer en het optreden van De Voorhoede in De Galgenwaard.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat De Voorhoede meemaakt? Volg ze dan via hun Facebook pagina. De foto’s bij dit artikel komen hier ook vandaan.

Jongens, heel erg bedankt voor de gezellige middag. Ga zo door en tot snel!

Note: Interview door Sanne Wierda – love is the new black
Nederlandse vertaling door Sanne Portman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.