Vis 'n Friet Explore Utrecht 2

Smullen bij Vis ’n Friet aan de Vismarkt

Dat simpel lekker kan zijn bewijst Vis ’n Friet. De kleine zaak is gevestigd aan de Vismarkt en verkoopt verschillen soorten snacks gemaakt van vis met daarbij dikke gesneden friet. Hoe toepasselijk is de naam van deze nieuwe spot aan de Vismarkt? De straat huisde omstreeks 1200 de oudste markt van Utrecht: een vismarkt waar de vis vanuit korven in de Oude Gracht werd verhandeld op de markt.

To vis

Vis ’n Friet opende de deuren twee weken geleden en staat al een tijdje op de to visit lijst, dankzij een tip van mijn kapper. Op een rustige zondag besloot ik dat het tijd was om de Nederlandse variant van fish & chips te proeven. Na een korte wandeling door de Zadelstraat richting Vismarkt stapte ik de zaak binnen en bestelde zonder te aarzelen een grote puntzak friet en een portie kibbeling. Op het mini terras onder de luifel genoot ik van al het lekkers. Een prima besteding van de zondagmiddag!

Het hoeft allemaal niet zo moeilijk mensen. Simpel en lekker. En Jeroen, bedankt voor de tip!

Vismarkt 14 | facebook

Foto’s door Susanne Sterkenburg

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.