Vintage Interieur shoppen Explore Utrecht 9

4 x Vintage interieur shoppen

Een interieur is tegenwoordig niet meer compleet zonder een meubelstuk dat minstens een paar decennia oud is, vintage is hip! Behalve het grote aanbod aan kringloopwinkels dat Utrecht rijk is, kan het niet anders dat er ook een hoop leuke kleine ondernemingen hierop inspelen. We hebben de leukste in dit artikel voor je verzameld!

Vaen Vintage Design

Als je Vaen binnenloopt herken je waarschijnlijk meteen wat grote ‘vintage namen’ zoals de welbekende Tomado rekjes of een Gispen lamp. De winkel heeft daardoor een wat chique uitstraling, maar laat je daardoor niet van de wijs brengen. De eigenaresse van de winkel draagt een warm hart toe aan wat ze verkoopt en dat is duidelijk te merken aan de warme ontvangst!

Oudegracht 246 / www.vaenonline.nl

DAK

Dak biedt behalve antiek nog zo veel meer, je kan er namelijk ook terecht voor leuke kleding, illustraties en zelfs een knipbeurt! De sfeer geeft je een beetje het gevoel alsof je de werkruimte van een gestoorde geleerde binnenloopt, met een voorliefde voor opgezette dieren en allerhande items op sterk water. Dit is onderdeel van de charme van DAK, die ondanks de wat duisterdere items erg prettig en licht is opgezet.

Oudegracht 72B / facebook.com

Goed Spul

Goed Spul maakt zijn naam meer dan waar: ze verkopen nu eenmaal goed spul. De winkel is ruim opgezet, met verschillende hoekjes die volledig in stijl zijn ingericht. Van een gehele zithoek tot de kleinste details. Erg leuk dus ook om hier inspiratie op te doen! Goed Spul verkoopt met name items uit de jaren 50 tot 80, met een duidelijke voorliefde voor een Scandinavische stijl.

Plantage 10 / goedspul.com

Frümel

Frümel ligt van alle winkeltjes nog het verste buiten de stad, maar het is de fietstocht naar Overvecht geheel waard! Je zou nooit verwachten om hier, tegenover de Lidl in een klein wijk-winkelcentrum, zo’n leuk winkeltje te kunnen vinden. Als je Frümel binnenstapt, lijkt het alsof je op visite gaat bij je oma, die geen idee heeft wat voor pareltjes ze in huis heeft.

Andesdreef 83-85 / www.frumel.com

Beelden: 
Door Frümel
Door Goed Spul
DAK door the new life beginning

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Lisa Peters

Lisa is een freelance content marketing specialist met een gouden pen en een liefde voor Utrecht. Sinds ze in 2009 naar deze prachtige stad is verhuist, heeft ze elke steen omgekeerd en elk hoekje verkend. Een nieuw restaurant of een onontdekt boetiekje, ze zal het ontdekken en ervan genieten. Het enige dat ze stiekem nog mist in Utrecht is een karaoke bar. Ze woont in de buurt van de Amsterdamsestraatweg, waar ze nauwkeurig in de gaten houdt welke interessante nieuwe winkels of restaurants er verschijnen in deze up-and-coming buurt. Ze is dol op het ontdekken van verborgen pareltjes, nu is het tijd om ze te delen met jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.