Karel-5-bistro-terrace-ii

Verborgen groene oase van Karel V in hartje Utrecht

Grand Hotel Karel V opent in samenwerking met Morren Galleries voor de tweede keer een beeldenexpositie in de prachtige tuin van het hotel. Achter de poort van het historisch hotel schuilt een oase van rust, stap door de poort en ontdek de indrukwekkende beelden van vier diverse kunstenaars. Maar de tuinen van Karel V bieden veel meer deze zomer.

Karel_5-6-bistro-terrace

(He)art of Steel beeldenexpositie in de stadstuin van Karel V

Grand Hotel Karel V opent op zaterdag 29 juni de indrukwekkende beeldenexpositie; (He)art of Steel. Morren Galleries, curator van de expositie, koos voor deze beeldenexpositie drie diverse kunstenaars uit Nederland en België. Achter de poort van Grand Hotel Karel V zullen verspreid, in 10.000m2 aan stadstuinen enkele beelden worden tentoongesteld.

Je kunt de levensgrote oud-ijzeren diersculpturen gemaakt van onder andere onderdelen van machines en voertuigen, creëert door Jeroen Jacobs bewonderen. De abstracte werken van Irma, die organische vormen van de mens en natuur verbinden passen bij prachtige Franse sfeer van de tuinen van Grand Hotel Karel V. Deatletische manfiguren in brons met een monumentaal karakter van Philippe Timmermans geven een krachtige uitstraling aan de expositie. De kunstwerken van alle drie de kunstenaars zullen zorgen voor verwondering en bewondering van kunst in een rustgevende omgeving.

Beeldenexpositie Grand Hotel Karel V Foto beeld - Jeroen Jacobs

Laat je niet langer weerhouden door de hoge imposante muren, maar wandel door de tuin, die altijd open is voor het publiek. Na de wandeling kun je op het terras genieten van zomerse temperaturen onder het genot van de frisse Karels Zomer Cocktail met rozemarijn uit de kruidentuin. Liever een biertje? Bestel dan ‘IJzerhard’ een special gebrouwen IPA samen met brouwerij Oproer.

Tour langs verborgen tuinen tijdens Open Tuinendag

Achter de hoge witte muren van het Grand Hotel Karel V gebeurt deze zomer nog veel meer. Tijdens de Open Tuinendag op zaterdag 29 juni, kun je afgesloten tuinen in de Utrechtse binnenstad bezoeken. De tuinen van Karel V staan altijd open voor bezoekers en dus een perfect startpunt voor een dagje tuinen bezichtigen. Tijdens de Open Tuinendag kun je bij Karel V een open Tuinendag passe-partout kopen.

Struinen in de tuinen op zondag 7 juli

Op zondag 7 juli staan tuinen en hofjes in Utrecht in het teken van muziek. Tijdens Struinen in de Tuinen kun je genieten van livemuziek en mini-klassieke concerten. Singer-songwriters ‘Eyes of Ruby’ zullen op het terras van Grand Hotel Karel V optreden. Laat je meenemen in hun droomwereld langs de Italiaanse kust en door Nederlandse herfststormen. De mooie stem van Ilia wordt slechts begeleid door gitaar en piano.

Het optreden duurt 30 minuten en ‘Eyes of Ruby’ zullen spelen om 12:45 | 14:15 | 15:45

Grand Hotel Karel V, Geertebolwerk 1 |  www.karelv.nl

Beeld - Tuinen Grand Hotel Karel V

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.