Utrechtsehoreca werkt samen

Utrechtse horecaondernemers werken samen

Deze lastige tijd vraagt om creatieve oplossingen. Daar wisten enkele lokale ondernemers wel raad mee! Drie Utrechtse horecaondernemers werken samen en starten deze maand met verschillende unieke concepten. Lees meer hieronder meer over de samenwerking tussen specialty coffeebar Kaffeetaria, petit café Rabarber en desembakkerij Kontjes & Sneetjes.

Utrechtse horecaondernemers werken samen

Utrechtse horecaondernemers hebben het niet makkelijk tijdens de coronacrisis. De meeste horecagelegenheden zijn inmiddels gelukkig wel weer geopend. Natuurlijk moeten hierbij de geldende maatregelen worden nageleefd. En hoewel de gemeente Utrecht op veel plekken een uitbreiding van het terras toestaat, is dit niet voor alle cafés en restaurants mogelijk. Daarom besloten verschillende Utrechtse horecaondernemers samen te werken en creatieve oplossingen te bedenken!

Support your locals: geniet van een Utrechtse lunch!

Utrechtse ondernemers zijn in deze periode zeer innovatief. Ze creëren nieuwe kansen om deze crisis toch te doorstaan. Ook doen ze er van alles aan om het concept ‘support your locals’ onder de aandacht te brengen. Want alleen als wij onze lokale ondernemers steunen – en zij elkaar! – kunnen ze blijven bestaan.

Kaffeetaria en Rabarber: een heerlijke Utrechtse lunch

Rabarber, gevestigd aan de Zadelstraat, heeft niet de ruimte om het terras uit te breiden. Dat was voor Floortje Minjon van Kaffeetaria een reden om Rabarber te helpen. Vanaf zondag 21 juni organiseren Kaffeetaria en Rabarber iedere zondag een lunch. Kaffeetaria stelt de ruime koffiebar en het grote terras in de wijk Tolsteeg ter beschikking. Op die manier kunnen gasten blijven genieten van de gerechten van Rabarber en zo ook meteen in aanraking komen met de koffie van Kaffeetaria.

Kaffeetaria en Kontjes & Sneetjes: desempizza’s en ‘how to desem’-workshops

Kaffeetaria gaat nog een lokale samenwerking aan, namelijk met desembakkerij Kontjes & Sneetjes. De bakkerij gaat zich meer richten op workshops in plaats van op bakken alleen. Vanaf deze maand organiseert Kontjes & Sneetjes ‘how to desem’-workshops bij Kaffeetaria. Maar dat is niet het enige: je kunt hier namelijk iedere vrijdag en zaterdag tussen 16.00 en 20.00 genieten van hun lekkere desempizza’s!

Meer weten over horeca in Utrecht? Bekijk dan ook deze artikelen:

About Yoëll Schutte

Al tijdens mijn studie wist ik: ooit ga ik in deze prachtige stad wonen. In 2016 was dat moment aangebroken en sindsdien woon ik in het Museumkwartier, wat mij betreft een van de gezelligste stukjes van Utrecht! Met taal bezig zijn is eigenlijk altijd al mijn passie geweest, ik houd erg van lezen en schrijven. Ook vind ik het leuk om te fotograferen, ik houd ervan om met mijn camera op pad te gaan. Daarnaast vind ik het heel gezellig om ergens te lunchen of koffie te drinken en om nieuwe plekjes in Utrecht te ontdekken, ook al heb ik natuurlijk een paar vaste favorieten ;) Op Explore Utrecht lees je mijn verhalen over de laatste nieuwtjes, hotspots en evenementen in Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.