IJzerhard IPA Karel 5 x Oproer-2

IJzersterke samenwerking tussen Karel 5 en brouwerij Oproer

In het geheim hebben Karel 5 en brouwerij Oproep samengewerkt aan een nieuw Utrechts biertje: IJzerhard. Het hoofdingrediënt komt uit de kruidentuin van Restaurant Karel 5. Het kruid verveine, ook bekend als IJzerhard, is samen met andere ingrediënten gebrouwen tot een frisse IPA.

Het heden en verleden

Karel 5 grijpt met deze samenwerking terug naar het verleden. Het hotel en restaurant is gevestigd in een kloostercomplex uit 1348, waar de ridderbroeder bier brouwde. In deze tijd werd bier, met een laag alcoholpercentage, gedronken in plaats van water. De ridder broederschap sloeg het bier op in de tongewelven, waar nu de zalen van Caves Caroli zijn gevestigd. Vito Reekers, chef de Cuisine, vond het tijd voor een fris brouwsel met het kruid verveine uit eigen tuin. Brouwerij Oproer, die wel van een uitdaging houdt, is meteen gaan experimenteren.

Collaboration brouwsel ‘IJzerhard’ gebrouwen met verveine

Oproer is een samensmelting van de Utrechtse brouwers Rooie Dop en Ruig. De brouwerij met een ‘Do it yourself’ houding brouwt sinds enkele jaren eigen creaties in een brouwerij slash restaurant in Zuilen. Oproer heeft van de verveine uit de tuin, een fijne geurige thee met een frisse citroengeur getrokken. De thee diende als basis voor het Utrechts biertje. De thee is samen met water, mout, hop en gist gebrouwen tot een frisse IPA. Verveine staat bekend om zijn kalmeerde en positieve werking op de spijsvertering. Dus de IPA is een ideaal biertje om een avondje dineren bij Karel 5 mee af te sluiten. Maar de IPA past ook prima bij een schaaltje bitterballen.

Voorproefje bij Karel 5

Wil je het nieuwe Utrechts biertje meteen proeven?
Spring op de fiets naar Karel 5, Oproer of diverse slijters en andere horeca zaken in Utrecht. Meer informatie is te vinden op: www.karel5.nl

Vanaf 20 augustus tot en met  8 september wordt bij Restaurant Karel 5, bij ieder menu een extra gerecht geserveerd: een heerlijke bier- en spijscombinatie. Reserveren kan via www.karel5.nl, vermeld bij de reservering van “IJzerhard”.

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.