Weekend Agenda Utrecht

Utrecht Weekend Tips 8, 9, 10 november

Bijna weekend! Wat kan je daar toch zin in hebben hè? Na een lange en uitputtende werkweek. Maar ga vooral niet op de bank zitten, met die voeten omhoog, want er is weer genoeg te beleven in de stad. Wij maken je alvast blij met de Uittips voor dit weekend.

Lombok Festival

De wijk Lombok is natuurlijk een smeltkroes van verschillende culturen en daarom verschillende smaken en klanken. Dit festival laat het beste van Lombok proeven en horen! Je kunt muzikale optredens verwachten op verschillende locaties in de wijk, en dan vooral muziek met een Oosters en Afrikaans tintje. Zou je ook wel eens in de Ulu Moskee willen kijken? Er is een heuse tour! Als je dan hongerig bent geworden van al het moois, kun je terecht op de eetmarkt op het Moskeeplein. Leve Lombok!

Lombok, Kanaalstraat

Vrijdag: 15.00 – 21.00

Info: Lombok Festival

Le Feast Brunch Edition

Tijdens het internationale vierdaagse muziek festival Le Guess Who? is er genoeg te doen in de stad.  Muziek, optredens, een festival, maar je kunt ook bij mensen thuis in de woonkamer meegenieten van dit festijn. Wil jij je zaterdag lekker rustig opstarten met een brunch? Dat kan tijdens Le Feast. Utrechters, jij, ik, de gewone burgers, maken een brunch klaar voor je in hun eigen keuken en in hun eigen huiskamer kun je dan genieten van dit eetfestijn. Je betaalt wat je het waard vindt. Meld je wel even aan. Laat die eggs Benedict, de mimosas en American pancakes maar komen. All you need is brunch!

Huiskamers in Utrecht

Zaterdag: 12.00 – 15.00

Info & Tickets: Le Feast

Sint Maarten Parade

Lampjes, lichtjes, lampionnen, alles wat licht geeft is welkom tijdens de Sint Maarten Parade in de binnenstad. Op meerdere locaties zijn er lichtsculpturen te zien, orkesten en koren te horen en theatrale acts te bekijken. Dit lichtfeest moet er wel sprookjesachtig uit zien! En wil je meedoen? Hang dan de kerstlampjes om je nek, trek je discoschoenen aan of steek je aansteker in de lucht. Let there be light!

Binnenstad

Zaterdag: 17:00 – 20.00

Info: Sint Maarten

Le Bazarre x Le Mini Who?

In het Cartesiusgebied, net buiten het centrum, bij het Filmcafé en Brouwerij Oproer, organiseren Le Bazarre en Le Mini Who? een fijne markt. Vintage, vinyl, eten, drinken, grafische ontwerpen en nog zoveel meer. Ga heerlijk snuffelen op deze creatieve markt, die plaatsvindt op een van de meest opkomende buurten in Utrecht. En drink daarna een lekker biertje bij de brouwerij, wat een heerlijke manier om jouw zondagmiddag te spenderen.

Filmcafé & Oproer

Zondag: 12.00 – 17.00

Info: Le Bazarre & Mini Who

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Bekijk ook

Weekend Uittips 6, 7 en 8 december

De goedheiligman is dit weekend het land uit. We kunnen ons helemaal storten op de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.