Weekend Agenda Utrecht

Utrecht Weekend Tips 25, 26 & 27 oktober

Staat de wijn koud? De hapjes ingekocht? Is het al weekend?! Voor diegene die niet thuis willen blijven, maar de bloemetjes dit weekend buiten willen zetten, heb ik een lijstje met uittips gemaakt. Veel plezier in Utrecht!

Dark Side of Utrecht Free Tour

Vanaf de Domtoren vertrekken, voor een gratis tour door Utrecht, die vertelt over de donkere geheimen van de stad. Je bent niet bang voor een beetje spanning toch? Utrecht is met deze herfstzon en vallende bladeren natuurlijk een plaatje, maar na zonsondergang zijn er nog veel meer verhalen te ontdekken. Ga je mee?

Vetrek vanaf de Dom
Vrijdag: 20.00 – 22.00
Info: Dark Side Tour

Soia Silent Disco

Voetjes van de vloer, het is weekend! Lekker meezingen op de lekkerste house en disco toppers, niet te hard he? Het is Silent.. Twee kanalen met verschillende hitjes, daag jij jouw vriend(in) uit voor een dance battle? Als je er hongerig en dorstig van wordt kun je heerlijke bockbiertjes en fijne gerechten van het herfstmenu bestellen. De koptelefoons zijn voor 9 euro te huren.

Strand Oog in Al
Vrijdag: 17.00 – 23.00
Info: Silent Disco

Maximus Oktoberfest

Jawohl! Das Oktoberfest bij Maximus Brauerei. Het is nog steeds oktober en we houden nog steeds van bier. Een oktoberfest zoals het moet zijn: met pullen bier, in je lederhosen, meelallen met de beste schlagers. De brouwerij gaat op z’n kop met de DJ’s van Die Partyknüller! Proost! Oja, doe je best op je outfit, er zijn prijzen te winnen: de meest foute outfit en het foutste koppel. Jetzt gehts los.

Brouwerij Maximus
Zaterdag: 18.00 – 00.30
Info: Maximus Oktoberfest

Nacht van de Nacht

Als ik boven op de Dom sta.. Elk jaar organiseren milieu -en natuurfederaties de Nacht van de Nacht. Een avond en nacht in het jaar waarbij bedrijven en gebouwen hun lichten doven, Utrecht in het donker! En jij kunt dat beleven vanaf de Domtoren. Om 18.30 kunnen kinderen de donkere stad verlichten met hun lampionnen, daarna zijn er drie tours voor de volwassenen. Ga dit zien, tijdens de laatste tour sta je om middernacht op te toren en aanschouw jij de mooiste stad van Nederland in het pikkedonker. Kaarten zijn 12,50 per persoon.

De Domtoren
Zaterdag: 18.30 – 00.00
Info: Nacht van de Nacht

Sunday Assembly #Gezondheid

Wil jij je weekend afsluiten met een maatschappelijk verantwoorde zondagochtend? Dan kun je luisteren naar een lezing van Jaap Seidell, hoogleraar “Voeding en Gezondheid” en directeur van de afdeling Gezondheidswetenschappen aan de Vrije Universiteit & het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Jaap Seidel brengt mythes en misverstanden over gezondheid en bijvoorbeeld overgewicht aan het licht. De Sunday Assembly is een maandelijks platform voor wetenschap, comedy, live-muziek, persoonlijke verhalen en taart! Naast reflectie en wetenschap, kun je dus ook genieten van muziek en gezelligheid. En er wordt je gevraagd je eigen taart mee te nemen, oh my pie!

Hofman Café
Zondag: 10.30 – 12.30
Info: Sunday Assembly

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Bekijk ook

Weekend Agenda Utrecht

Wat te doen in Utrecht? | Weekend Uittips 14 & 15 februari

Love is in the air in Utrecht. Het kan natuurlijk niet missen! Het is Valentijnsdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.