Doen in Utrecht | uittips

Utrecht Weekend Tips 22, 23, 24 november

Een carrière boost, cosplay of shoppen? Waar ga jij jouw weekend mee invullen? We hebben uiteraard weer leuke en interessante tips op een rijtje gezet voor het komende weekend. Ga er weer van genieten, mensen!

What You See Festival

Dit is nou eens een maatschappelijk, actueel en relevant festival, maar ook gewoon mooi en gezellig! Dit festival laat door middel van dans, kunst, muziek en film, de normen en vaak ongeschreven regels rondom identiteit, gender en seksualiteit zien. Op verschillende locaties in de binnenstad worden performances gegeven. Ga vooral kijken!

Binnenstad
Donderdag t/m Zondag
Info & Tickets: What You See

WHAT WE LEAVE BEHIND

Theatermaker Davy Pieters heeft een prachtige performance gemaakt en mag deze uitvoeren in De Paardenkathedraal in Utrecht. ‘What we leave behind’ is een soort timelapse, een uitvoering waarin 16 mime-talenten en performers laten zien hoe vergankelijk tijd is. Explore Utrecht mag korting geven op de tickets van deze toffe show. Je kunt deze hier bestellen. Gebruik de code: explorewwlb, lees ook ons blog over de voorstelling.

Theater de Paardenkathedraal
Donderdag, Vrijdag, 21 en 22 november
20.00 – 21.15 uur

Nederlandse Carrière dagen

Ben jij opzoek naar jouw droombaan? Of wil jij netwerken met de leukste werkgevers van het land? Misschien ben je nog zoekende en ben je toe aan wat inspiratie? Je kunt dan een bezoek brengen aan de carrière dagen in de Werkspoorkathedraal, ook nog eens een inspirerende omgeving! En dan met een hoofd vol ideeën het weekend in..

Werkspoorkathedraal
Vrijdag en Zaterdag 09.30 – 17.00 uur
Info & Tickets: Carrieredagen

Dutch Comic Con

Houd jij van stripboeken en superhelden, manga of cosplay? Al jouw iconen en idolen lopen rond op deze toffe beurs! Mocht je nou niet per se een fan zijn, dan word je dat daar wel! De bezoekers doen altijd goed hun best om in de mooiste pakken tevoorschijn te komen. De Comic Con is natuurlijk hét popculture evenement van het jaar.

Jaarbeurs
Zaterdag & Zondag
Info & Tickets: Comic Con

Winter Winkelen

Op één van Utrechts meest creatieve plekjes aan de Merwede openen de ondernemers hun deuren. Neem een kijkje bij Vechtclub XL, Kanaal30, De Createur en De Alchemist. Geniet van verschillende workshops, live muziek en eten en drinken. Je kunt naar binnen lopen bij de ateliers en ontmoet de makers. Of ga heerlijk ontspannen in de kerstbios.

Aan de Merwede
Zondag 12.00 -18.00 uur
Info: Winter Winkelen

Markt @ Hooghiemstra

Psst.. Vergeet onze eigen markt niet, hè? Explore en KOEP. slaan de handen ineen om samen met de kleine en startende ondernemers uit het prachtige Hooghiemstra een leuke markt te organiseren. Je kunt onder andere zelf gemaakte kaarten shoppen, vintage kleding kopen of sieraden uitzoeken. Wij hebben er zin in. Kom jij ook?

Hooghiemstraplein
Zondag 12.00 – 17.00 uur
Info: Hooghiemstra

 

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Bekijk ook

Doen in Utrecht | Uitagenda maart Centraal Museum

Doen in Utrecht | Uitagenda Centraal Museum

Naakte vrouwenlichamen, droomachtige schilderingen en fetisjistische verlangens. De huidige expositie heet: ‘De tranen van Eros …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.