fbpx
Weekend Agenda Utrecht

Utrecht Weekend Tips – 2, 3 & 4 Augustus

Utrecht Weekend Tips

PLUK DE NACHT

De allermooiste films bekijken onder de sterrenhemel vanuit een strandstoel in Utrecht bij Pluk de Nacht. In Utrecht is dat dit jaar bij de Vrijhaven aan de Bijverheidsweg van 31 juli t/m 4 augustus. Daar zie je de beste films die nog niet in de Nederlandse bioscoop zijn uitgebracht. Het festival is vrij toegankelijk. Meer informatie over het festival en de programmering, check plukdenacht.nl.

Sangria en paella bij Cafe Brutal

De hittegolf is gelukkig verleden tijd, maar dat betekent niet dat we moeten stoppen met zomer vieren. Bij Cafe Brutal kun je even vergeten dat je in Utrecht bent en vier het vakantiegevoel met sangria en paella bij Cafe Brutal! Voor een kan sangria betaal je €17 en paella voor €9,50/€13,50. Je kunt ook kiezen voor diverse Spaanse plateaus.

Utrecht free tours

Tijdens deze gratis tour kom je alles te weten over de donkere tijden van Utrecht. Wil je meer weten over vikings, ridders en gildes? Dan is dit de tour voor jou. Toerist in eigen stad? Leer Utrecht op een andere manier kennen op zaterdag 3 augustus.

De tour begint om 10:00, verzamelen voor het Resistance Monument op het Domplein. Einde van de tour mag je de gids tippen voor zijn inzet. Meer info: Utrecht Free Tours

STOCK & SAMPLE SALE

Shoppen dit weekend? Enkele mooie items scoren doe je tijdens de stock & sample sale in de Voorstraat. De 14 deelnemende winkels en horeca zaakjes bieden de mooiste koopjes en lekkerste aanbiedingen. Dat wil je toch snel bij zijn? Shop rondje loopt via de Loeff Berchmakerstraat, Hardebollenstraat de Voorstraat en het Jansveld. Happy hunting!

Deelnemers: The Domestic Botanist, ènz. FAIRWEAR, Dig It Recordstore, SLA, Plato Utrecht, Revenge Utrecht, Life’s a Peach, Giensch, The Village Coffee & Music, Sussies Vintage Utrecht, Sanju Ramen, Little Beershop, Champañeria Los Amigos Utrecht, PUHA SHOP

Illustratie door Samira Charroud Illustration

Doorlopende evenementen in Utrecht

1. De Parade

Het is al enkele dagen genieten van cabaret, muziek, cultuur en lekker eten. En vergeet de zweefmolen niet! Of poffertjes bakken? Los gaan in de Silent Disco! Al naar De Parade geweest? Nee, het weer blijft mooi dus genoeg reden om even vakantie te vieren op De Parade.

Info:
Vanaf 18 jaar € 8,50 toegang
Ben je lid van We Are Public? Dan ga je op vertoon van je pas gratis naar binnen.
Parade: vrijdag 19 juli t/m zondag 4 augustus (open vanaf 14.00, behalve op openingsdag)

2. ZOMER CONCERTEN

De concerten in de kloostertuin op zondagmiddag zijn al begonnen. Maar er staan genoeg concerten op het programma voor de komende zomerse weken. De Catharijn Classique: klassieken stukken gespeeld door verschillende muziekanten. De nieuwe editie staat in het teken van de huidige expositie ‘Bij ons in de Biblebelt ‘. Neem een kleedje mee naar de tuin en neem plaats. Meer info: zomerconcerten

3. Geflikt in De LiK

Recent is de expositie ‘GEFLIKT’ geopend in De Lik. Van 19 juli tot en met 25 augustus kun je de expositie bezoeken. De expositie is gratis toegankelijke expositie al laat een grote diversiteit aan moderne kunst, street art en graffiti zien.

Openingstijden Geflikt:
Donderdag en vrijdag van 15.00 tot 22.00
Zaterdag van 13.00 tot 22.00
Zondag van 13.00 tot 20.00

Nog meer Utrecht weekend tips

  1. Dagje Utrecht? Wij geven 4 tips voor relaxte bezienswaardigheden
  2. Ontdekt Woerden – Explore Utrecht dagje erop uit in Woerden
  3. 5 Gratis to do’s in Utrecht (ja, dat kan echt!)

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar info@exploreutrecht.nl.

Bekijk ook

relaxt-dagje-Utrecht

Dagje Utrecht? Wij geven 4 tips voor relaxte bezienswaardigheden

Als je denkt aan de stad Utrecht dan denk je vast aan de Dom, oude …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik van cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Bekijk ons privacy beleid.

Privacy policy