Weekend Agenda Utrecht

Utrecht Weekend Tips 1, 2, 3 november

Laten we november eens aftrappen met een heerlijk weekend! Wij hebben nog geen zin om binnen te gaan zitten, hoor. Laat die donkere avonden maar komen! Wat kunnen we gaan doen in onze mooie stad? Hier een aantal tips voor jullie.

KreaDoe

Ben jij creatief? Houd je van dingen maken, creëren en knutselen? Het grootste DIY event van de Benelux strijkt neer in de Jaarbeurs. Met elke dag leuke evenementen en workshops om aan deel te nemen. Kom je bonbons maken? Sieraden ontwerpen?  Home deco, sieraden, tekenen, schilderen, taarten, cupcakes. Je kunt het zo gek niet bedenken! Kom jij inspiratie opdoen?

Jaarbeurs
Vrijdag, zaterdag en zondag
Info: KreaDoe

Filmcafé Lasergamen & Trance

Het perfecte begin van je weekend! Twee ruimtes omgebouwd tot warzone, mystieke donkere ruimtes, pompende trance muziek.. heb jij het gemunt op je vrienden? Mocht je dorst krijgen van het laseren, dan is de bar niet ver weg. En heb je na het spelletje nog zin in een feestje? De afterparty is inbegrepen bij het ticket. Piew piew!

Film café
Vrijdag: 22.00 – 04.00
Info & Tickets: Filmcafe

Bierhistorische Wandeling

Tijdens het Streekbierfestival dat onze binnenstad siert dit weekend, kun je niet alleen proeven, maar ook nog eens leren! Tijdens een wandeling door de stad word je meegenomen door verhalen over verdwenen brouwerijen en historische bieren. Ook hoor je oude dronkenmansverhalen uit de Domstad. Uiteraard mag je tijdens deze tour ook van een biertje nippen. Het Spijspad neemt je mee op avontuur, kaartjes kosten 19,50 per persoon, inclusief 2 proefglazen natuurlijk.

Café ’t Pandje & Café Lijn 4
Zaterdag: 14.30 en 17.00
Info: Bierhistorie

Direct Trade Chocolade Proeverij – Mesjokke

Luc en Per van Mesjokke maken zelf chocolade, in hun eigen fabriekje in Utrecht. Ze kopen hun cacao direct in bij de cacaoboeren en betalen een eerlijke prijs. Dat is hartstikke eerlijke chocolade dus! Het is niet alleen fair trade, maar ook nog eens heel lekker. Dat moet geproefd worden natuurlijk! Je kunt deze zaterdagmiddag je lol op in the Greenhouse. Om je vingers bij af te likken..

The Green House
Zaterdag: 15.00 – 17.00
Info & Tickets: Choco Mesjokke

Fico Bier en Spijs Lunch

Gefeliciteerd! Het nieuwe Fico bestaat 1 jaar, dat moet gevierd worden! Daarom lanceert Fico in samenwerking met Eleven Brewery hun eigen speciaalbier. Deze dag kun je niet alleen dit biertje, maar meerdere speciaal bieren proeven bij een 4-gangen lunch. Ze maken een heuse bier-spijs pairing. De brouwers zijn aanwezig om uitleg te geven. De lunch kost €39,50, elk biertje €4,-. Hiep hiep hoera!

Fico
Zondag: 12.00 – 15.30
Info: Fico Lunch

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Bekijk ook

Weekend Agenda Utrecht

Wat te doen in Utrecht? | Weekend Uittips 14 & 15 februari

Love is in the air in Utrecht. Het kan natuurlijk niet missen! Het is Valentijnsdag …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.