USP_Susanne-Sterkenburg-5

Utrecht Skate Parade: Rollend Utrecht ontdekken op vrijdagavond

Je hebt ze ongetwijfeld een keer voorbij zien rollen op vrijdagavond: een paar honderd skaters en een muziekwagen met DJ’s. Het is de Utrecht Skate Parade, een fantastisch initiatief van een aantal fanatieke Utrechtse skaters, wat inmiddels is uitgegroeid tot een niet te missen evenement.

Van begin mei tot en met eind september organiseert de Stichting Utrecht Skate Parade (USP30) iedere vrijdagavond een gratis skatetocht. Elke tocht is anders, gaat dwars door en om Utrecht en brengt je op de leukste plekjes van de stad. Je hoeft je niet druk te maken over de kwaliteit van het asfalt, want de wegen worden afgezet en je rolt dwars over de weg, de busbaan en goed begaanbare fietspaden. De tocht is om en nabij de 20 kilometer lang en halverwege is er een pauze op een mooie plek of park.

Tips & tricks
Mocht je enigszins twijfelen of het iets voor je is? Doe gewoon een keer mee! Remmen leer je tijdens de gratis skateles voorafgaand aan de tocht en onderweg is iedereen bereid je tips te geven. Maar pas op: 1x meedoen en je bent meteen besmet met het ‘USP-virus’. En ben je vanaf dan iedere vrijdagavond tot en met eind september volgepland 😉

Terrasje pakken
Na de sportieve prestatie en de leuke tocht, blijft iedereen nog even hangen voor een lekker koud biertje op een van de gezellige terrasjes aan het Lukasbolwerk. De Utrecht Skate Parade is wat mij betreft de meest leuke en unieke manier om de stad te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen én het weekend rollend in te luiden! Zie ik je vrijdag?

Lukasbolwerk | Website | Facebook |

Start: iedere vrijdag om 19:45 verzamelen en rond 22:00 weer terug

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Susanne Sterkenburg

Susanne is marketing en communicatie professional met een grote passie voor fotografie. Het liefste stapt ze iedere dag op haar fiets om iets nieuws in Utrecht te ontdekken. Niet alleen om foto’s te maken, maar vooral ook om koffie te gaan drinken. Als coffeeaddict weet ze dan ook alle koffie hotspots in Utrecht te vinden. Susanne krijgt energie van het organiseren van evenementen en heeft dit voor Explore Utrecht al een aantal keer gedaan. Naast shoppen, lunchen of wijn drinken in de stad, sport ze ook veel. Hardlopen onder de Dom door, of bootcampen in het Wilhelminapark, Griftpark of Julianapark zijn favoriet. Vrienden weten haar altijd te vinden voor tips over de stad en ook op social media probeert zij mensen te helpen met vragen over leuke bezienswaardigheden.

Bekijk ook

Doen in Utrecht | Uitagenda maart Centraal Museum

Doen in Utrecht | Uitagenda Centraal Museum

Naakte vrouwenlichamen, droomachtige schilderingen en fetisjistische verlangens. De huidige expositie heet: ‘De tranen van Eros …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.