USP_Susanne-Sterkenburg-5

Utrecht Skate Parade: Rollend Utrecht ontdekken op vrijdagavond

Je hebt ze ongetwijfeld een keer voorbij zien rollen op vrijdagavond: een paar honderd skaters en een muziekwagen met DJ’s. Het is de Utrecht Skate Parade, een fantastisch initiatief van een aantal fanatieke Utrechtse skaters, wat inmiddels is uitgegroeid tot een niet te missen evenement.

Van begin mei tot en met eind september organiseert de Stichting Utrecht Skate Parade (USP30) iedere vrijdagavond een gratis skatetocht. Elke tocht is anders, gaat dwars door en om Utrecht en brengt je op de leukste plekjes van de stad. Je hoeft je niet druk te maken over de kwaliteit van het asfalt, want de wegen worden afgezet en je rolt dwars over de weg, de busbaan en goed begaanbare fietspaden. De tocht is om en nabij de 20 kilometer lang en halverwege is er een pauze op een mooie plek of park.

Tips & tricks
Mocht je enigszins twijfelen of het iets voor je is? Doe gewoon een keer mee! Remmen leer je tijdens de gratis skateles voorafgaand aan de tocht en onderweg is iedereen bereid je tips te geven. Maar pas op: 1x meedoen en je bent meteen besmet met het ‘USP-virus’. En ben je vanaf dan iedere vrijdagavond tot en met eind september volgepland 😉

Terrasje pakken
Na de sportieve prestatie en de leuke tocht, blijft iedereen nog even hangen voor een lekker koud biertje op een van de gezellige terrasjes aan het Lukasbolwerk. De Utrecht Skate Parade is wat mij betreft de meest leuke en unieke manier om de stad te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen én het weekend rollend in te luiden! Zie ik je vrijdag?

Lukasbolwerk | Website | Facebook |

Start: iedere vrijdag om 19:45 verzamelen en rond 22:00 weer terug

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.