Utrecht viert de liefde met het Midzomergracht Festival

Het Midzomergracht Festival viert voor de 21ste keer seksuele diversiteit en gender diversiteit samen met de inwoners van Utrecht. Van 16 t/m 25 juni 2017 kleurt Utrecht roze en bruist de stad met meer dan 70 LHBTI-activiteiten op het gebied van cultuur, sport, educatie, ontmoeting en feest. Door de fantastische, typisch Utrechtse sfeer aantrekkelijk voor een breed en divers publiek. Er gaat een wereld voor je open.

Leon Bex, voorzitter van Midzomergracht: “Er zijn veel dingen veranderd afgelopen jaren. Ik heb het mijn missie gemaakt om Midzomergracht dichter bij de mensen –álle mensen- te brengen en actief deze verbinding op te zoeken. Er zijn zo veel organisaties in Utrecht die zich inzetten voor de LHBTI-community, dat het fantastisch is om deze krachten te bundelen. We hebben verschillende commissies aangesteld, met gemotiveerde vrijwilligers, waardoor we gerichter onze doelen nastreven. We kunnen op deze manier LHBTI-organisaties het podium bieden dat ze verdienen.

Utrecht Canal Pride 2017

Wat zo bijzonder is aan Midzomergracht, is dat het niet alléén feest voor jongeren is, of alléén cultuur. Het is een festival voor iedereen; met een prominente plek voor transgenders. We willen dit jaar het eerste festival zijn met alleen maar genderneutrale toiletten.”

Leon tipt: “Het eerste weekend van Midzomergracht, een volledig roze weekend, wil je niet missen. Vrijdag de 16e knallen we het weekend in met Gracht&Nacht: het openingsfeest. De meeste LHBTI-(feest)partijen hebben een rol bij de invulling van deze avond. De volgende dag is speciaal, want dat is de eerste Utrechtse Canal Pride Parade met overal straatfeesten door de hele stad. Als we daar zijn uitgefeest, kunnen we op zondag relaxen bij Parkdag in het Griftpark, wat tevens de aftrap is van het culturele weekprogramma van het festival. Maar kijk vooral op de website voor het hele programma. Ik kan niet wachten!”

Kijk voor het gehele programma op midzomergracht.nl

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt ism Midzomergracht.

Parkdag Griftpark

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.