fbpx
Domtoren Feestlocatie Explore Utrecht 1

Gouwe ouwe | 4 historische feestlocaties die een hit zijn

Je verjaardag vieren, een jubileum, huwelijk misschien? Utrecht barst van de oude, historische locaties die je feestje sjeu geven. Hoge plafonds, brandende kaarsen, awesome akoestiek of een glas bubbels in die statige rozentuin. Explore bezocht: 4 eeuwenoude locaties in Utrecht waarmee je feest een nummer 1 hit wordt.

Domtoren

Leuker kan haast niet: proosten in het icoon van Utrecht. In de Domtoren kun je kiezen uit twee zalen: de Michaëlskapel (groot) en de van Heukelomzaal (kleiner). Er mag tot 1 uur in de nacht muziek klinken: van dj tot sing a song naar sing along. Lekker weer? Dan kun je ook kiezen voor een borrel in de (normaal gesproken openbare) kloostertuin. Leuk: sinds kort werkt de Dom met vier nieuwe cateraars. Van ambachtelijk tot modern, maar allemaal geselecteerd op: betrokkenheid bij Utrecht, kwaliteit, passie en vernieuwing.

Meer info: Domtoren

Sonneborgh

Voor wie echt wil shinen met z’n feestlocatie is Sonneborgh ‘de sterrenwacht’, een tip. De plek ademt historie. Het 16eeeuwse met planten begroeide verdedigingswerk torent uit boven de singel en de sfeer is er betoverend. Bij Sonneborgh heb je de keuze uit de statige bibliotheek voor bijvoorbeeld een intieme ceremonie, of de overdekte binnenplaats waar je door het plafond zo naar de sterrenhemel tuurt.

Meer info: Sonneborgh

Whiskydiner tgv Glenlivet Guardians Bottle-Launch dd 7 april 2012

Karel V

Met een keuze uit zo’n – jawel – 14 zalen, vind je bij Karel V voor elke feestgelegenheid een passende plek. Met namen als ‘Hertog van Brunswijk’ en ‘Anna van Oostenrijk’ kun je je wel voorstellen hoe die zalen eruitzien: vorstelijk, dus. Daarnaast beschikt Karel V over een hectare aan ommuurde stadstuin, waarvan aparte delen af te huren zijn voor een borrel, diner of huwelijk.

Meer info: Karel V

foto serge ligtenberg

Muntgebouw

Het Muntgebouw aan de Leidseweg is meer dan 100 jaar oud en perfect voor een feest met allure. Het voorheen Muntgebouw en Geldmuseum is sinds 2013 een eventlocatie. Met tien zalen en ruimte voor 2 tot 500 personen is er voor elk wat wils. Een aanrader is de Eerste Slagruimte –  waar de eerste slag van bijzondere munten verricht werd – die door een glazen wand uitzicht biedt op de monumentale buitengevel van het pand.

Beeld: Ruud van der Graaf

Meer info: Muntgebouw

Benieuwd naar nog meer golden oldies in Utrecht? Deze zomer komen we met een Fortenroute, hou het in de gaten! 

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Christine van den Brink

Christine, geboren en getogen in Utrecht, schrijft als freelancer het liefst over reizen. Een perfecte combi, omdat reizen en schrijven beiden bovenaan de leuke-dingen-des-levens-lijst staan. Utrecht is een fijne plek om na die vakantie, citytrip of verre reis thuis te komen. Dat de stad met de dag leuker en levendiger wordt helpt ook. Net als wonen op de booming Westerkade - met koffietentjes en restaurants binnen grijpbereik. Ook hoog op de lijst staan lekker eten, festivals en films. Zo nu en dan helpt Christine mee in haar vaders winkel Catch op de Domstraat; bekend om z'n kunst, posters en kaarten van Utrecht. Voor Explore checkt Christine alle coole happenings in de stad, van nieuwe winkels tot aan fijne feestjes.

Bekijk ook

Weekend Agenda Utrecht

Utrecht Weekend Tips 15, 16 en 17 november

Wij hebben er weer zin in! Jullie ook? Wij staan al met één been in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.