Centraal Museum Explore Utrecht 19

Het vernieuwde Centraal Museum

De afgelopen drie jaar is het Centraal Museum bezig geweest met een complete make-over. En op vrijdag 22 mei was het zover: de grote officiële opening van het vernieuwde museum. En wij mochten er bij zijn! Het openingsweekend was een groot feest en een mooi moment om het museum te bewonderen.

Het openingsfeest werd groots aangepakt; met hapjes en drankjes, een tof DJ duo, foodtrucks, de Brommerbios, Utrechtse kunstenaars, rondleidingen en nog veel meer. Voor jullie hebben we een kleine fotorapportage gemaakt van de bijzondere avond. Ook waren we live te volgen via Facebook en kon je op die manier een sneak-peak krijgen van al het moois wat er in het Centraal Museum te zien is. Op onze Facebookpagina vind je de live-uitzending van de avond.

Was de verbouwing écht nodig?
Regelmatig bezoek ik het museum en op de een of andere manier raakte steeds de weg kwijt. Zo kwam ik altijd uit bij het ‘Utrechtse Schip’. Nou niet bepaald een van mijn favoriete museumstukken… Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik totaal geen richtingsgevoel heb, dus om het museum daarvan de schuld te geven gaat misschien wat ver 🙂

Sinds de verbouwing is de route overzichtelijk en heb ik het ‘Utrechtse Schip’ al even niet meer gezien. Voorheen wist ik de kleine en knusse tuin gelukkig wel altijd te vinden. Maar ook deze heeft een totale make-over gekregen en herken ik niet meer terug. Het is een grote tuin geworden met een gezellig museumcafé en vrolijk gekleurde stoelen. De moeite waard om te bezoeken.

En dan ben je nog niet naar binnen geweest! Zeker ook een bezoek waard hoor. De openingstentoonstelling ‘De Wereld van Utrecht’ is een ode aan de stad Utrecht. Het laat zien dat Utrecht een internationale stad is en toont de stadsgeschiedenis. De collectie is een verzameling van archeologische objecten, oude, moderne en hedendaagse kunst, mode, vormgeving en design.

 De Wereld van Utrecht – 23 april 2016 t/m 30 april 2021

Huidige exposities

  • Dom-panorama – 4 maart 2016 t/m 21 augustus 2016
  • Marisa Rappard presents, Sporen van Oneindigheid  –  4 maart 2016 t/m 22 mei 2016
  • Atelier Dick Bruna – 19 september 2015 t/m 19 september 2025

Agnietenstraat 1 | Website | Facebook 

Openingstijden: dinsdag t/m zondag 11.00 – 17.00

Foto’s Susanne Sterkenburg

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.