Carré d’Artistes Explore Utrecht 2

Utrecht volgens ‘Camlette’

Een recente ontdekking in de Utrechtse Zadelstraat is de kunstgalerie Carré d’Artistes. Je vindt er toegankelijke kunst voor iedere portemonnee. Met een wisselend aanbod van steeds 20 internationale kunstenaars valt er behoorlijk wat te kiezen en kun je je aankoop zo duur maken als je zelf wil. Bijzonder in de collectie zijn de prachtige Utrecht schilderijen van de Amerikaanse artiest Cameron Hampton (Camlette).

Parel in de binnenstad

Waar naar verluidt ooit de Romeinse weg over de gracht naar het voormalige castellum Traiectum op het Utrechtse Domplein liep, ligt anno 2016 de Zadelstraat. De meer dan fotogenieke straat tussen Mariaplaats en Maartensbrug biedt, naast een prachtig zicht op de Dom, een uitgebreid aanbod aan bijzondere winkels. In sfeervolle kleine winkelpanden met dikwijls historische gevels bieden ruim 30 ondernemers hun producten aan, variërend van biologische voedingsmiddelen, kleding tassen en schoenen tot boeken, postzegels, cd’s, kunst, meubels en zelfs sexattributen. Natuurlijk ontbreken daarbij de gezellige (lunch) cafétjes en terrassen niet. Ook het Explore Utrecht team mag er graag vertoeven en koestert de Zadelstraat als een parel in de binnenstad, nog niet overspoeld door kooppubliek en toeristen. Een wellicht nog niet bij iedereen bekende winkel in de Zadelstraat is het charmante ‘magasin’ Carré d’Artistes.

Niet voor de elite

Het concept van Carré d’Artistes is simpel, zo blijkt op de website. Bedacht in 2001 door Stéphanie Tosi en Patrice Martineau, twee voormalig senior managers in een food company, opende de kunstgalerie in datzelfde jaar de eerste winkel in Aix-en-Provence. Tosi, die al jong toetrad tot de Academy of Fine Arts, besloot na business school en een aantal jaren als Director of Sales bij een voedingsbedrijf haar passie voor kunst om te zetten in een aansprekend winkelconcept. Eigentijdse kunst toegankelijk maken voor eenieder is daarbij het leidende principe. Carré d’Artistes biedt dan ook uniek en origineel werk aan voor betaalbare prijzen. In de inmiddels 33 kunstgaleries over de gehele wereld wordt permanent werk tentoongesteld en aangeboden van 600 schilders uit diverse landen. Alle werken zijn uniek, authentiek en gecertificeerd. Alleen al daarom is Carré d’Artistes een bezoek meer dan waard.

Camlette

Via Instagram, waar onder #utrecht inmiddels ruim 500.000 foto’s uit en over de Domstad zijn gepost, maakte ik recent kennis met het werk van ‘Camlette’. De uit Georgia afkomstige Amerikaanse, haar echte naam is Cameron Hampton, maakt prachtige schilderijen die doorgaans als ‘dark realism’ worden geduid. Hoewel de thema’s en onderwerpen in haar inmiddels omvangrijke oeuvre divers zijn is haar fascinatie voor Utrecht, verbeeld in een reeks prachtige schilderijen, meer dan bijzonder en als tip zeker geschikt om hier te melden. Bekende en minder bekende locaties in de Domstad passeren daarbij de revue en geven de toeschouwer een kijk op de stad die enerzijds realistisch aandoet, maar tegelijk vervreemdend. Kleurgebruik en soms lichte vervorming spelen daarbij een belangrijke rol. Een ware ontdekking en wie een bijzonder en betaalbaar Utrecht schilderij zoekt moet dan ook zeker gaan kennismaken met het werk van Cameron Hampton.

Carré d’Artistes | Zadelstraat 25 – 3511LS Utrecht | E utrecht@carredartistes.com

Bijdrage door – Maurice Hengeveld – tekstschrijver-redacteur-journalist.

Beelden afkomstig van Carré d’Artistes facebook

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.