B&B Gregorius Explore Utrecht 1

B&B Gregorius: logeren in stijl aan de mooiste gracht van Utrecht

Verrassingen in je eigen stad kom je zelfs als Utrechter nog regelmatig tegen. Ik dus ook! Bijvoorbeeld het stijlvolle B&B Gregorius aan de Nieuwegracht. Een absolute aanrader voor wie zichzelf en zijn/haar partner eens wil verrassen met een luxe overnachting op een prachtige locatie nabij de levendige binnenstad.

De Nieuwe Gracht in het Utrechtse Museumkwartier – aangelegd tussen 1390 en 1393 – is met zijn werven en werfkelders uniek in de wereld. Op loopafstand van de gezellige binnenstad met theaters, musea, bioscopen, concertpodia, winkels, restaurants, gezellige terrassen en dichtbij onder andere Park Lepelenburg. Al sinds 2010 vindt je daar de luxe B&B Gregorius, gevestigd in een rijksmonument dat jaren dienst deed als school. Het biedt alle ingrediënten voor een paar heerlijke dagen er tussenuit of om ’t zakelijke met het aangename te combineren.

B&B Gregorius Explore Utrecht 3

Gregorius is een luxe bed & breakfast met sfeervolle kamers, ingericht door het Utrechtse Workshop of Wonders. Alle kamers zijn voorzien van digitale TV en gratis internet en er is een prachtig gemeenschappelijk balkon op het westen. De ‘woonkamer’ is tevens geschikt voor vergaderingen, mediation, teambuilding of brainstormsessies voor groepen van tot 2-8 personen. Voor wie dat wil wordt een lunch en/of borrel verzorgd en in samenwerking met enkele goede restaurants in de omgeving biedt B&B Gregorius tevens verschillende culinaire arrangementen.

Naast B&B Gregorius is ook de doorgaans rustige Nieuwegracht zelf een verrassing. Meer dan 100 monumentale panden bepalen er het statige aanzien. Aan de zuidzijde vindt je het bolwerk Sonnenborgh met het gelijknamige Museum-Sterrenwacht. Aan de noordzijde ligt de Pausdam met het prachtige Paushuize, tevens het kruispunt met de Trans, Achter de Dom, Achter Sint Pieter en de Kromme Nieuwegracht. Daar staat ook de voormalige Oranjesociëteit ‘Sic Semper’ uit 1775. Nog een extra reden dus om snel een overnachting bij B&B Gregorius te boeken.

Foto’s: website Gregorius | Nieuwegracht 21

Book Gregorius

 

About Maurice Hengeveld

Maurice Hengeveld is zelfstandig redacteur - journalist en werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers. Hij is in Utrecht onder andere verbonden aan de stadsglossy LEVEN! magazine Utrecht, Architectuurcentrum Aorta, merwede.nl (over de nieuwe stadswijk Merwede), onzeeigendom.nl (rond de restauratie van de Domtoren) en wijkmagazines Mens en Wijk (noordoost) en de Zuidwester (Kanaleneiland en Transwijk) en richt zich voornamelijk op storytelling, brand journalism en web content strategie. Maurice focust overduidelijk graag op zijn geboortestad Utrecht. Met name de verborgen verhalen spreken al gauw tot zijn verbeelding!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.