Beeld - Tuinen Grand Hotel Karel V

De tuinen van Grand Hotel Karel V

Verborgen parel in hartje Utrecht

Achter de hoge muren van het prachtige Grand Hotel Karel V schuilt een van de best bewaarde geheimen van de stad. Heb je je weleens afgevraagd waar de poort aan de Springweg naar toe leidt? Entree van Grand Hotel Karel V toch? Maar achter de muren bevindt zich meer dan alleen een historisch hotel. Stap door de poort en je waant je in een Franse sfeer.

Beeldenexpositie in de stadstuin van Karel V

Grand Hotel Karel V opent op 30 juni een bijzondere expositie samen met Morren Galleries. Imposante beelden van Morren Galleries, aan de Oudegracht zullen verspreid, in 10.000m2 aan stadstuinen van Karel V worden tentoongesteld. Vijf mooie grote beelden van Evert den Hartog hebben dan alle ruimte om te schitteren. Maar ook een serie van kleine beelden zullen de tuin sieren. Evert den Hartog is een van de kunstenaars van Morren Galleries. Zijn dierensculpturen, in vele variaties, zijn in brons gegoten en hebben abstracte lijnen. De beelden vertonen een element van humor, dit geeft het beeld iets luchtigs en vanzelfsprekends. Dus laat je niet langer weerhouden door de hoge kloostermuren. Wandel door de tuin, die altijd open is voor het publiek, om de beelden te bekijken.

Sta vooral ook even stil bij de kruidentuin van de chef-kok en ontdek de kruiden die hij in de keuken gebruikt voor zijn gerechten. Neem daarna plaats op het terras in de mooie tuin voor een glaasje prosecco en een lekker aardbeientaartje. De tentoonstelling loopt tot en met 17 september 2018.

Beeld - 'Kop in de wolken' 160 x 90 x 80 cm

Karel V fotowedstrijd #inspiredbykarel

Vind je fotograferen leuk, ben je hobby fotograaf of professioneel fotograaf? Doe dan mee met de te gekke fotowedstijd van Karel V. Het mooiste shot op social media wint een 3-gangen diner voor twee personen. Dus wie weet dineer je binnenkort aan een prachtig gedekte tafel in de tuin van Karel V.

Geertebolwerk 1 | www.karelv.nl | facebook

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.