Theater DAK Explore Utrecht 1

Aangrijpend theater op grote hoogte – DAK

Het mooie aan bloggen, is dat je soms wordt uitgenodigd voor iets bijzonders, een once-in-a-lifetime. Vorige week zat ik daarom bovenop het dak van het Apollo Hotel, ik zat in het publiek bij DAK, een voorstelling van de Utrechtse theatergroep ‘Als De Beren Komen’.

Vooraf verzamelen de toeschouwers bij Theater Kikker aan de Ganzenmarkt. Dan begint onze voettocht naar het Apollo Hotel, waar we alle verdiepingen bestijgen. We zitten midden in de drukke stad, maar bovenop het dak valt het mij op dat er een serene kalmte heerst, ook door de rode gloed van de ondergaande zon en de rondcirkelende vogels. Als ik eindelijk mijn ogen van het weidse uitzicht kan wegtrekken, zie ik pas dat er al die tijd al een man verderop, met een gelaten houding op de rand balanceert.

Het stuk gaat over zijn worsteling om er vanaf te springen, om dit leven achter hem te laten: “Je hebt een leven om uit te vallen.” Wij luisteren mee naar de gedachten in zijn hoofd, die toewerken naar de sprong, maar dan ziet hij aan de horizon een fel licht, twee vliegtuigen gaan in een vuurzee op. Dat leidt tot een ontmoeting tussen de man en een vrouw die ook op het dak is.

Beide zijn teleurgesteld in het leven. Zware kost en dat komt, ook door de setting, dichtbij. Wij publiek maken bijna deel uit van de voorstelling. Het lijkt alsof deze toevallige ontmoeting, waarom het publiek ook een aantal keer luid kan lachen, ze dichterbij brengt, het leven weer meer zin krijgt.

Helaas zijn de voorstellingen op het Apollo Hotel alweer voorbij, maar niet getreurd, op 17 en 18 juni is DAK ook nog te zien in Podium Hoge Woerd in Leidsche Rijn.

Website | Facebook | Tickets

header: DAK

Theater DAK Explore Utrecht 2

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Daniel Maats

Lawyer by day, blogger by night. Daniël is in 2007 in Utrecht komen wonen en wil er nooit meer weg. Zijn eerste blogstapjes zorgden ervoor dat de vonk voor het oogstrelende en verrassende Utrecht definitief oversprong. Met een voorliefde voor alles wat de mens voedt en op de been houdt, of het nu lekker eten, een fles bier of een andere creatieve uitspatting is, struint hij Utrecht af om het met jou te delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.