Theater Kikker Wintercollectie

Theater Kikker presenteert wintercollectie

‘Een festival met het beste van het nieuwste jaar.’ Met die belofte kondigt Theater Kikker aan de Ganzenmarkt haar ‘Wintercollectie’ aan, een verzameling van de mooiste, vreemdste en brutaalste voorstellingen van jonge theatermakers. Speciaal voor deze collectie zijn negen opvallende voorstellingen geselecteerd omlijst met een afwisselend randprogramma.

Sinds 1980 gevestigd aan de Ganzenmarkt biedt Theater Kikker al vanaf de oprichting – begin jaren ’70 van de vorige eeuw – een veelzijdig programma vol eigentijds toneel, moderne dans, jeugdtheater en nieuwe (vooral gecomponeerde dan wel elektronische) muziek. In de programmering focust Theater Kikker vooral op de eigen stad: Utrechtse makers en groepen, plaatselijke festivals zijn er zeer welkom. Met een ultieme huiskamersfeer en de bijzondere voorstellingen is het in Theater Kikker altijd goed vertoeven. Zeker nu de ‘Wintercollectie’ er weer aankomt.

Met ‘The Blogpera’ trapt het Jens Maurits Orchestra op dinsdag 6 december de voorstellingenreeks ‘Wintercollectie’ af. ‘The Blogpera’ is een geestige multimediale performance die de oorsprong van muziek doorgrondt met behulp van een samplespuwende ‘geheugenmachine’. Het publiek kiest en klikt en ontketent via een digitale interface verhalen, dans, video of wetenschappelijke conversaties. Samen met de virtuoze jazzy muzikanten van het Jens Maurits Orchestra ontdek je waarom de mens zo graag muziek maakt en beluistert.

Maar er is meer! In ‘MachoMacho’ laat Igor Vrebac je de beslommeringen van de machoman zien, een thema dat Marijn Brussaard vol testosteron en met nog meer geweld te lijf gaat in de voorstelling ‘Forever Young’. Theatermaker Birgit Welink zoekt met een team vrouwen haar innerlijke held in ‘Let me be your hero baby’. En mis ook Eva Line de Boer niet, winnares van de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs, met de voorstelling ‘Dit gebeurt allemaal tegelijk’, een parade van menselijke emoties die absurd, maar ontroerend is.

Genoeg dus om je op te verheugen nu de dagen kouder en korter worden. ‘Wintercollectie’ loopt van dinsdag 6 t/m zaterdag 10 december en wordt dagelijks afgesloten met de talkshow Chez Jolie van programmeur Jolie Vreeburg. Zij praat samen met bezoekers en theatermakers na over de voorstellingen. Ook is er in de foyer een expositie van studenten Theatervormgeving van de HKU.

Kijk voor het hele programma op theaterkikker.nl.

Theater Kikker | Ganzenmarkt 14 | theaterkikker.nl |

Beeld door Lisa Gambey – desingel.be

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Maurice Hengeveld

Maurice Hengeveld is zelfstandig redacteur - journalist en werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers. Hij is in Utrecht onder andere verbonden aan de stadsglossy LEVEN! magazine Utrecht, Architectuurcentrum Aorta, merwede.nl (over de nieuwe stadswijk Merwede), onzeeigendom.nl (rond de restauratie van de Domtoren) en wijkmagazines Mens en Wijk (noordoost) en de Zuidwester (Kanaleneiland en Transwijk) en richt zich voornamelijk op storytelling, brand journalism en web content strategie. Maurice focust overduidelijk graag op zijn geboortestad Utrecht. Met name de verborgen verhalen spreken al gauw tot zijn verbeelding!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.