Theater Kikker Explore Utrecht 1

Theater Kikker al ruim 40 jaar een beleving!

In 1972 begonnen als ‘Tejater Kikker’ in een ruimte boven het gebouw van het Utrechtse Studenten Corps aan het Janskerkhof (naast de Woolloomoolo) is Theater Kikker inmiddels een vaste waarde in de stad. Op de huidige locatie aan de Ganzenmarkt biedt het theater anno 2015 een podium aan eigentijds toneel, moderne dans en jeugdtheater met in de programmering een sterke focus op Utrechtse makers, groepen (zoals theatergroep Aluin) en festivals.

Op woensdag 9 september startte alweer de derde editie van het reprise-festival Kikker Kiest, met een keuze uit de favoriete voorstellingen van het afgelopen seizoen. In veel opzichten is Theater Kikker een bijzondere beleving. Wij zeggen dan ook ‘gaan mensen’ en tippen alvast de debuutvoorstelling ‘La Isla Bonita’ op 22 en 23 september, een wervelende en actuele showvoorstelling van vijf meiden van de Performance opleiding uit Maastricht, die op vrij onnavolgbare wijze verschillende facetten van vluchtelingenproblematiek belichten.

Sinds eind augustus 2015 exploiteert Theater Kikker ook het gloednieuwe Podium Hoge Woerd in het indrukwekkende Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Een theater met een heel eigen gezicht en een brede programmering gericht op stadsdeel Leidsche Rijn, maar absoluut ook interessant voor binnenstadsbewoners. Op fietsafstand, dus…

Theater Kikker | Ganzenmarkt 14 – Utrecht | info@theaterkikker.nl | T 030-2319666

Bijdrage door – Maurice Hengeveld – tekstschrijver-redacteur-journalist.

Beeldmateriaal door: Theater Kikker & Paul Rondags

Het Debuut 2015 (c) Paul Rondags

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.