Theater in Leidsche Rijn 3

Theater in Leidsche Rijn | Verrassend cultureel aanbod

Lights out, spot on! En de spotlight schijnt fel op culturele activiteiten in Leidsche Rijn. Op Berlijnplein, het culturele hart van Leidsche Rijn, vind je het clubhuis van het Nieuw Utrechts Toneel. Het meest gastvrije theatergezelschap van Nederland. Aan de rand van het Maximapark staat Podium Hoge Woerd, gebouwd om cultuur een plek te geven in Leidsche Rijn. Leidsche Rijn heeft een divers en breed cultureel programma waar alle Utrechters van kunnen genieten. Waar je moet zijn voor theater in Leidsche Rijn? Dat vertel ik in deze blog. 

Podium Hoge Woerd, theater in Leidsche Rijn

Op de plek waar 2000 jaar geleden Romeinen de limes (grens) bewaakten, staat een modern en indrukwekkend gebouw. In het paviljoen is een mooie theaterzaal met 229 stoelen gevestigd. Oud en jong kunnen bij Podium Hoge Woerd terecht voor goede dosis aan cultuur. De theaterzaal biedt plek aan cabaret en kleinkunst, familie- en jeugdvoorstellingen, theater, dans en muziek. En op deze historische plek vinden in de zomer ook voorstellingen plaats in het openluchttheater.

Agenda Podium Hoge Woerd

Vind je het moeilijk om te kiezen? Ik tip drie voorstellingen bij Podium Hoge Woerd:

  • 3, 4 of 5 november | Toneelvoorstelling Skylight door Toneelgroep Oostpool
  • 12 november | Dansvoorstelling Sweet like a chocolate door ICK Amsterdam
  • 14 november | Toneelvoorstelling Zwarte Lenten door Theater Utrecht

Kaarten zijn beschikbaar via Podium Hoge Woerd
Adres: Hoge Woerdplein 1, 3454 PB De Meern, Máximapark

Theatergezelschap Het Nieuw Utrechts Toneel

Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) is fris, vernieuwend en verrassend. Niets is te gek! Spelen in een kersenboomgaard of onder historische perronkappen? Graag zelfs! De locatie van de huidige voorstelling is een verlaten winkelpand. Zelfs daar wordt wat leuks van gemaakt.

Het Nieuw Utrechts Toneel maakt voorstellingen toegankelijk voor iedereen. Verhalen geïnspireerd door het verleden en met oog op de toekomst worden ontleed en vertelt. Bij het publiek wordt interactie uitgelokt, want theater maak je niet alleen. Een avondje NUT is in een ongedwongen sfeer genieten van theater, muziek en soms zelfs een heerlijk driegangenmenu.

In de recente voorstelling word je meegenomen in de chaos van 2020. Een voorstelling over Amerika en alle lastige pijnlijke kwesties die zich daar afspelen.

Het Nieuw Utrechts Tonaal speelt live in Leidsche Rijn. En je kunt de voorstelling ook kijken via livestream. Speciaal voor de mensen die niet over de brug willen fietsen. Haal dan cultureel Leidsche Rijn naar jouw woonkamer. Want theater in Leidsche Rijn is meer dan de moeite waard.

Voorstelling De Chaos van 2020

  • Pop-up in Leidsche Rijn | 28 oktober t/m 27 november | Podium Hoge Woerd & Pop-up theater
  • Livestream | 28 oktober t/m 27 november | In je eigen woonkamer

Pop-up theater Vaduzdijk 33 & livestream tickets vanaf €12,50 te koop via: www.nieuwutrechtstoneel.nl
Adres: Berlijnplein 526, 3541 CN Utrecht

Ontdek meer in Leidsche Rijn

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.