Utrecht The Vegan Gorilla Dainahara Polonia-12

The Vegan Gorilla maakt veganistisch eten stoer | IS CLOSED

Niet geheel a new kid in town, maar wel een geweldig nieuw concept! Van de Straat heet nu The Vegan Gorilla waar heerlijk veganistisch (en ook glutenvrij*) gegeten kan worden. Wij hebben op het heerlijke terras tot in de late uurtjes genoten met mede-eigenaar Thijs waar hij vertelde over de beweegredenen voor de conceptwijziging.

Concept

Het veganistisch eten mag wel eens af van het geitenwollensokkenimago. Het is daarbij volgens hen niet per se nodig om dierlijke producten te eten en als je ziet wat er op de kaart staat ben je het met hen eens. Het is beter voor de dieren, het milieu en voor je lijf. Dit in combinatie met het toffe uiterlijk en old skool hip hop staat het concept als een huis.

Weed my lips

Het idee is dat je een aantal gerechtjes per persoon bestelt dus je kan lekker veel proeven! Wij zijn onder andere voor de Make Hummus Not War gegaan; een lekkere Arabische springroll bereid op een manier die je niet gewend bent!

De N.W.A. (nacho’s) zag er heel tof uit qua presentatie maar we misten wat extra guacamole om te dippen. Never enough guac, right?

Neem zeker ook de avocadosalade met grapefruit en een heerlijk glas wijn erbij; laat je adviseren door Jasper; he knows his stuff.

No waste

Als toetje heeft Dainahara genoten van een blueberry strudel. Deze was niet glutenvrij dus ik ging voor een zalige droge cider om de dorst te lessen. Wat betreft dorst; Thijs houdt niet van voedselverspilling en heeft daarom Thijstea (binnenkort Thijsthee) op de markt gebracht. Een heerlijke icetea van restproducten en oh yeah, wij kregen de ginger lemon mee naar huis om te proeven.

Ik ga er zeker nog naar terug want dat terras, leuke bediening, lekker eten en ook nog eens mijn favoriete glutenvrije biertje Grisette zorgen voor een absoluut prima totaalplaatje!

*Let er op dat je nog extra checkt welke gerechten glutenvrij kunnen. Kruisbesmetting is hier niet geheel te voorkomen omdat alles in één keuken bereid wordt.

Surinamestraat 5 | http://www.thevegangorilla.nl

Openingstijden:
maandag en dinsdag gesloten
woensdag tot en met zondag van 17.00 – 0.00

About Sarie Heemskerk

Sarie is geboren in Utrecht en wil daar nooit meer weg (tenzij naar het buitenland). Zij is creatief therapeut, sportfanaat en Bourgondiër. Zij kan echt ontzettend genieten van eten en drinken; dit is voeding voor haar ziel en leven. Omdat Sarie er sinds een jaar of zes achter is dat zij en gluten geen vrienden meer zijn heeft zij grote aanpassingen moeten maken. Hoe te leven zonder brood, appeltaart en speciale biertjes? Zij heeft er menig traan om gelaten. Maar als je er beroerd van wordt dan kost het steeds minder moeite om het te laten. Zij is op zoek gegaan naar alternatieven en deze zijn er zat! Op Utrechtglutenfree plaatst zij haar bevindingen met anderen die deze zoektocht met haar delen. Sarie haar grootste droom is om zelf glutenvrij bier te brouwen zoals een lekker bockbiertje voor het Utrechtse Bockbierfestival.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.