Malt Vault Explore Utrecht 2

The Malt Vault: Whiskyhemel aan de Voorstraat

Dit keer heb ik iets echt tofs voor je, ‘Something completely different‘. Juist geen tentje om elke week door te zakken tot in de diepe uurtjes. Sta je ervoor open om uit je comfortzone te stappen? Stap dan met mij mee de whiskyhemel binnen, middenin ons stadsjie. In dit nirwana is iedereen welkom, dus de ideale plek om af te spreken voor een stevig gesprek of juist een avond zonder. 😉

Dimitri Verhulst ~ Whisky wast de wonde, / en de waanzin winkelt in je woorden.

Teveel om tegen te drinken

Saïd, de whisky-beterweter, is de perfecte host. Met een schat aan whiskykennis en een dienstige aard, is hij de juiste gids voor nieuwkomers in de whiskycontreien. Wees gerust, ook als je al sloten whisky door de keel hebt laten glijden, tref je bij The Malt Vault pareltjes waar je ogen van beginnen te glimmen. Al is het in ieder geval na die eerste slok.

Tegen de wand achter de bar doemen vier indrukwekkende planken vol met flessen op, als je de kleine zaak binnentreedt. Van onder naar boven, van links naar rechts, alles is vakkundig gecategoriseerd volgens een ingenieus systeem. Met meer dan 130 flessen met gouden vuurwater, hou je altijd genoeg over voor een volgend bezoekje.

Neem een vlucht

Voor firsttimers of zelfs als je al eens wat whisky achterovergeslagen hebt, raad ik aan om een flight te nemen. Drie glaasjes en alles kan. Geen idee welke fles ontkurkt moet worden, Saïd weet je feilloos een passende whisky in te schenken. Geef hem de vrije hand, laat hem je op je gemak stellen, maak een kletspraatje over wat hij allemaal van de wereld heeft gezien en prikkel je zintuigen. Deze reis vergeet je niet snel. Ik heb alvast een retourtje geboekt!

Malt Vault Explore Utrecht 3

Adres: Voorstraat 56 | WebsiteFacebook | Instagram

Openingstijden: Woensdag-Donderdag en Zondag van 17 tot 22 uur, Vrijdag-Zaterdag van 17 tot 23:30 uur

Beelden via Malt Vault

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Daniel Maats

Lawyer by day, blogger by night. Daniël is in 2007 in Utrecht komen wonen en wil er nooit meer weg. Zijn eerste blogstapjes zorgden ervoor dat de vonk voor het oogstrelende en verrassende Utrecht definitief oversprong. Met een voorliefde voor alles wat de mens voedt en op de been houdt, of het nu lekker eten, een fles bier of een andere creatieve uitspatting is, struint hij Utrecht af om het met jou te delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.