Header The Lemon Kitchen

Recept The Lemon Kitchen Kookboek: Gekleurde tomatensalade met buffelmozzarella en kappertjeskruim

Als er iemand verstand heeft van verfrissende recepten met biologische citroenen, dan is het Jadis Schreuder van The Lemon Kitchen wel. Het nieuwe en eerste kookboek van de Utrechtse Jadis staat in het teken van de biologische Siciliaanse citroen. Deze smaakmaker frist elk gerecht op; van ontbijt en lunch tot diner en zelfs dessert. Dit boek bewijst dat de biologische citroen de perfecte basis is! Wat denk je van een gekleurde tomatensalade met buffelmozzarella en kappertjeskruim? Watertanden toch?! Lees snel verder voor dit frisse recept uit The Lemon Kitchen Kookboek. 

Salades met geroosterd brood of crostini: ik ben er dol op. Net als op gekleurde tomaten met verschillende smaken. In Sicilië at ik geregeld groene tot gele vleestomaten, en dan liefst met een lekkere buffelmozzarella (als je eenmaal buffelmozzarella hebt gegeten, wil je geen gewone mozzarella meer). Omdat ik altijd op zoek ben naar verschillende structuren in een gerecht heb ik er lekkere kappertjeskruim aan toegevoegd.

Recept The Lemon Kitchen Kookboek: Gekleurde tomatensalade met buffelmozzarella en kappertjeskruim

Bijgerecht
Bereidingstijd ca. 20 minuten (incl. oventijd)

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 gram panko of fijngemalen geroosterd brood
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • 1 biologische citroen (sap en zeste)
  • 2 tls Herbamare kruidenzout
  • 10 verse basilicumblaadjes
  • 2 el kappertjes
  • Gekleurde tomaten (geel en groen)
  • Coeur de boeuf (rode vleestomaat met veel smaak)
  • 1 bol buffelmozzarella
  • Zwarte peper
  • Verse cress of tuinkers

Benodigdheden:

  • Oven
  • Zesteur
  • Citroenpers

Zo maak je het recept

Verwarm de oven voor op 200 °C grillstand.
Doe de panko (of fijngemalen geroosterd brood) in een ovenschaal. Schenk er 2 el olijfolie overheen, voeg zeste, kruidenzout, basilicum en kappertjes toe. Hussel dit goed door elkaar en zet het mengsel 10 minuten in de oven.

Snijd de tomaten in dunne horizontale plakken. Pak een mooie saladeschaal en verdeel de gekleurde tomaten zoals op de foto. Leg in het midden de (uitgelekte) buffelmozzarella.

Meng nu 2 el olijfolie met 1 el citroensap, een snuf kruidenzout en wat zwarte peper. Druppel dit over de salade heen.

Haal nu het broodkruim uit de oven en meng nogmaals. Verdeel pas bij het uitserveren het broodkruim (hoeveelheid naar smaak) over de salade, dan blijft het krokant.

Serveertip:
Lekker met een glas rosé of witte wijn, wat geroosterd oud brood of crostini.

Deze blogs vind je vast ook leuk:

Duurzame cadeaus in Utrecht: 5 bijzondere winkels van Utrechtse bodem
Fine dining restaurants bezorgen aan huis | 5x ultieme restaurant ervaring thuis
Corona-proof terrassen in Utrecht

About Ariela Slakhorst

Utrecht is mijn tweede thuis: de plek waar ik studeerde, werk en waar ik vrienden voor het leven heb gemaakt. Niet voor niets ben ik al zes jaar lang stapelverliefd op deze stad, want kijk eens om je heen, is er een stad die mooier is? In de toekomst hoop ik er een huisje te scoren, het liefst met een tuin, maar met een fijn balkon mag ook. Ik ontdek nog steeds nieuwe routes om te wandelen, hotspots om te eten en andere gezellige places to be. Het zijn dingen die ik graag met jullie deel, want verhalen vertellen is écht mijn ding. Een liefde die ik graag combineer met mijn liefde voor het mooie Utrecht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.