The Domestic Botanist Explore Utrecht 8

The Domestic Botanist – Atelier én kleding winkel

Op bezoek bij Marije van The Domestic Botanist

Ik tref eigenaresse Marije Hellwich aan, die net op het punt staat de deur uit te gaan om garen te kopen. De ontwerpster geeft aan dat ze het best lastig vindt om de zaak dicht te gooien, als ze even vijf minuten de deur uit moet. “Je weet niet welke potentiële klant er voor een dichte deur kan komen te staan”, vertelt Marije.

Atelier én kleding winkel

Sinds april 2017 is ‘The Domestic Botanist’ gevestigd aan het Jansveld in hartje Utrecht. Je vindt hier een atelier en een kledingwinkel in één. “Ik vind het zonde dat mensen het verhaal van de ontwerper achter een kledingstuk vaak niet weten. Nu heb ik zelf de combinatie gemaakt: ik bied een platform  voor andere ontwerpers in mijn winkel en kan hier ook zelf werken in mijn atelier”, geeft de ontwerpster aan.

Ethisch verantwoord en veganistisch

Marije hangt niet alles wat ze maakt direct in de rekken. Ze maakt het ontwerp en geeft daarbij  de productie uit handen, zo ook bij haar aankomende collectie. De productie van haar ontwerpen houdt de ontwerpster lokaal, in Utrecht. Ook worden  haar collecties ethisch verantwoord geproduceerd, wat inhoudt dat iedereen die meewerkt aan de kleding goed wordt behandeld. De ontwerpers van de items die bij Marije in de winkel hangen zijn allemaal onafhankelijk. Naast kleding zijn er ook accessoires in de winkel te vinden, zoals handgemaakte sieraden en tassen van veganistisch leer. Dit is nep leer dat wordt geproduceerd zonder schade aan de natuur.

Leuke merken en niet duur

De winkel van Marije vind ik mooi en efficiënt ingericht, voor de beperkte ruimte die ze heeft. Mijn oog viel gelijk op de mooie tassen van het merk BAGGU. Deze tassen hebben een simpel en minimalistisch design, waarbij sommige tassen ook leuke prints hebben. Achter dit merk zit een creatief team uit New York, die in 2007 zijn begonnen met het ontwerpen van stijlvolle boodschappentassen. Naast dat de tassen leuk zijn, zijn ze ook niet al te duur. Dat is iets waar mijn portemonnee ook erg blij van wordt! Ben je nieuwsgierig geworden? The Domestic Botanist is zeker een bezoekje waard!

Jansveld 49 | thedomesticbotanist.com | Facebook

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Puck Groen

Puck is een echte cultuurliefhebber! Ze omschrijft in haar artikelen de sfeer van foodfestivals tot theaterstukken, van nieuwe winkels tot de lekkerste eettentjes. Ze studeert nu drie jaar in Utrecht en vindt het heerlijk om de stad te verkennen tussen het studeren door. Ze struint de hele stad door om mooie foto’s te maken van de Dom, de grachten en het echte Utrechtse stadsgedruis.

Bekijk ook

Modewinkels Explore Utrecht

5x leuke winkels om een outfit te scoren in Utrecht

Ja, je hebt vast gezien dat de nieuwe collectie al in de winkels hangt te …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.