Een avond vol verdieping en scherpe thema’s bij Studium Generale

Wie zin heeft in een avond vol verdieping, wetenschap en nieuwe perspectieven kan zijn of haar hart ophalen bij Studium Generale. Studium Generale is een openbaar podium voor kennis en reflectie, mogelijk gemaakt door de Universiteit Utrecht. Het podium organiseert verschillende openbare evenementen, zoals discussies, lezingen, talkshows en films met inspirerende wetenschappers.

Food for thought

Studium Generale bezorgt je een avond vol prikkelende vragen en zet je aan tot denken. Het podium bespreekt verschillende thema’s zoals duurzaamheid, films, criminaliteit en de economie. Maar ook maatschappelijke problemen zoals schulden, economische ongelijkheid en de keerzijde van social media. Al deze thema’s worden belicht vanuit de wetenschap en actuele maatschappelijke ontwikkelingen.

Een ander perspectief?

Bij Studium Generale ontmoeten wetenschappers, studenten en andere nieuwsgierige mensen elkaar en gaan samen op zoek naar antwoorden en perspectieven. De evenementen zijn ook een manier om kennis te maken met verschillende vakgebieden. Daarnaast is de toegang gratis en zonder reservering, wat nog meer reden geeft om langs te gaan!

Studium Generale zorgt ervoor dat je aan het eind van de avond flink wat hebt opgestoken. Het podium bespreekt allerlei onderwerpen die zich op dit moment afspelen in de maatschappij, dus veel zaken zullen herkenbaar zijn in jouw omgeving. Ook als je even iets anders wilt dan naar de bioscoop, café of concert, biedt Studium Generale een goed én interessant alternatief voor de avond.

Inspirerende lezingen

De meeste lezingen worden in de avond gehouden in het Academiegebouw aan het Domplein of in de Boothzaal van de Universiteitsbibliotheek op de Uithof. Kom dus snel een kijkje nemen en laat je verassen door de inspirerende onderwerpen en wetenschappers die je wellicht een nieuwe kijk geven op verschillende zaken.

Foto: Jan Willem Groen Fotografie

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.