fbpx
Studio Jux Sustainable Shopping Explore Utrecht header-1

Studio Jux – Twijnstraat | leuk voor de drager én de maker

Op de Twijnstraat nabij Ledig Erf kunnen we sinds enkele maanden ‘Studio Jux’ vinden. Ik was meteen groot fan van deze winkel: de kleding die hier in de rekken hangt is van goede kwaliteit. De stijl is minimalistisch en de stoffen zijn degelijk met mooie patronen. De naam ‘Jux’ is zorgvuldig uitgekozen en is het Duitse woord voor ‘fun’. Deze kleding is niet alleen leuk om te kopen en dragen maar ook om te maken!

Transparante kledinglijn

In de rekken hangen merken zoals ‘Kings of Indigo’ en ‘Beaumont’ maar ook Jux heeft een eigen lijn. De oprichter van Studio Jux, Jitske Lundgneu, opende in 2008 haar eigen kledingfabriek in Kathmandu, Nepal. Twee jaar geleden opende ze haar eerste winkel in Amsterdam en dit jaar was Utrecht de gelukkige stad waar Jitske haar tweede winkel opende. Wat opvalt aan de kleding van Jux is dat er binnenin een label te vinden is waar een nummer op staat. Antonina is de storemanager van Studio Jux in Utrecht en laat mij zien dat het nummer verwijst naar de persoon die dat kledingstuk heeft gemaakt. Ze geeft me het bijbehorende kaartje en ik kijk in de ogen van Baburam Damai. Op de achterkant lees ik dat Baburam verantwoordelijk is voor alle technische taken in de fabriek en dat hij een echt familiemens is. Hij heeft vijf dochters en vier kleinkinderen met wie hij al z’n vrije tijd spendeert.

Duurzaamheid heeft een prijs

Tussen de kleding hangen mooie tassen en zelfs duurzaam geproduceerde schoenen en sieraden. Verwacht niet dat je hier een shirt voor tien euro en een broek voor dertig euro kan kopen. Duurzaamheid heeft een prijs en de gemiddelde prijs voor een mooie trui of broek ligt rond de honderd euro. Daar krijg je wel een kledingstuk voor terug van bijzonder goede kwaliteit. Studenten hebben geluk: zij krijgen bij Studio Jux tien procent korting.

Variatie

Deze winkel beperkt zich niet alleen tot duurzame kleding maar heeft een uitgebreid assortiment. Je vindt er ook interieurartikelen zoals kaarsen, kussens en verzorgingsproducten zoals shampoos en lekkere bodylotion. De interieurartikelen zoals kaarsen zijn heel betaalbaar. Een kleine geurkaars kost 6,95 en de grote geurkaars kost 13,95. Overigens ruiken deze kaarsen echt fantastisch!

Studio Jux | Twijnstraat 7 | Facebook

Studio Jux Sustainable Shopping Explore Utrecht-5

Bijdrage door Sharmaine

Sharmaine is een freelance journalist, schrijver en fotograaf met een grote passie voor Utrecht. Opgegroeid in het bourgondische Zeeuws-Vlaanderen waar ze jarenlang in de horeca werkte. Ging naar de hotelschool in Brugge en vertrok daarna naar het prachtige Oostenrijk om te wonen en te werken. Na twee jaar werd het tijd voor een ander land en dus vertrok ze samen met haar vriend naar Australië. Daar ontdekte Sharmaine haar liefde voor fotografie en besloot dit verder te ontwikkelen op de hogeschool voor Journalistiek in Utrecht. Tijdens haar studie leerde ze de stad steeds beter kennen en raakte geinteresseerd in de rijke geschiedenis van Utrecht. Sinds 5 jaar woont ze in hartje centrum. Het liefst speurt ze naar bijzondere winkeltjes, boetiekjes en restaurantjes die weinig mensen kennen.

Bekijk ook

Wijn & The City Explore Utrecht-1

Wine and the City #2 – zomerwijnen van Grapedistrict

Hot town, summer in the city! Wat is Utrecht toch prachtig in de zon. De …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik van cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Bekijk ons privacy beleid.

Privacy policy