Stathe Live Sessies Woensdagavond Explore Utrecht 2

Stathe Sessies | Live sessies woensdag

Sinds ongeveer anderhalf jaar kun je bij eetcafé Stathe op de Rozenstraat, eerder café Flitz, lekker borrelen aan de bar met een biertje en een borrelplateau, luisteren naar live muziek en dansen op plaatjes van de dj. Maar er is meer. Naast live muziek in het weekend kun je er om de week op woensdag voor bijzondere sessies terecht.

Stathe Sessies: intieme live sessies op woensdagavond

5 vragen aan Robin Rump, programmeur bij eetcafé Stathe

Wat?
“Twee keer per maand organiseert Stathe op de woensdagavond Stathe Live Sessies. Op deze avonden kun je in een intieme setting voor een klein bedrag nog redelijk onontdekte, maar steeds bekendere bands ontdekken. De prijs van de sessie is afhankelijk van de band, maar varieert van ongeveer 3 tot 8 euro.”

Wie?
“Verschillende soorten bands en verschillende genres. Ik programmeer heel divers. De bands kunnen overal vandaan komen, zo zijn er twee Belgische bands geweest en bijvoorbeeld een band uit Estland. Het moet gewoon goede muziek zijn, en dat kan eigenlijk in elk genre. De standaard ligt op de woensdagavond hoger dan op de vrijdag- of zaterdagavond, want op de woensdagavond komen mensen echt speciaal voor de muziek.”

‘’Je kunt de sessies vergelijken met een huiskamerconcert”

Stathe Live Sessies Woensdagavond Explore Utrecht 2

Waarom?
“Op de woensdagavond is er nog niet veel op dit gebied in Utrecht te doen, terwijl je vanaf donderdag op meerdere plekken optredens vindt. Wij willen een avond bieden, waarop je in een bijzondere en intieme setting naar muziek kunt luisteren. We noemen het live sessies op woensdag, omdat het intiemer is dan een optreden en er ruimte is voor interactie tussen het publiek en de artiesten. Tussen de liedjes door wordt er soms over en weer gereageerd. Je kunt de sessies eigenlijk vergelijken met een huiskamerconcert.”

Hoe?
“We proberen de bands op deze avonden iets te laten doen wat ze normaal niet doen, zoals semi-akoestische sessies. Omdat het een vrij kleine ruimte is, is de setting echt intiem. Het is muisstil en de ruimte is gelijkvloers: ook dat maakt de sfeer anders dan bij een show vanaf een podium. Artiesten ervaren dat ook zo; die vinden het heel bijzonder en tof om te doen. We stellen voor een Stathe Sessie maar 80 kaarten beschikbaar, zo houden we het intiem. In het weekend staan er vaak twee keer zoveel mensen in de ruimte en dat geeft toch een ander gevoel.”

Wanneer? 
“Ongeveer twee keer per maand op de woensdagavond.
Tijd: 21:30 – Prijs: 4 euro
Check het evenement op Facebook of op Stathe.nl.

 

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.