Stathe Live Sessies Woensdagavond Explore Utrecht 2

Stathe Sessies

Stathe Sessies: intiem concert op woensdagavond 

Sinds ongeveer anderhalf jaar kun je bij eetcafé Stathe op de Rozenstraat, eerder café Flitz, lekker borrelen aan de bar met een biertje en een borrelplateau, luisteren naar live muziek en dansen op plaatjes van de dj. Maar er is meer. Naast live muziek in het weekend kun je er om de week op woensdag voor bijzondere sessies terecht.

5 vragen aan Robin Rump, programmeur bij eetcafé Stathe

Wat?
“Twee keer per maand organiseert Stathe op de woensdagavond Stathe Sessies. Op deze avonden kun je in een intieme setting voor een klein bedrag nog redelijk onontdekte, maar steeds bekendere bands ontdekken. De prijs van de sessie is afhankelijk van de band, maar varieert van ongeveer 3 tot 8 euro.”

Wie?
“Verschillende soorten bands en verschillende genres. Ik programmeer heel divers. De bands kunnen overal vandaan komen, zo zijn er twee Belgische bands geweest en bijvoorbeeld een band uit Estland. Het moet gewoon goede muziek zijn, en dat kan eigenlijk in elk genre. De standaard ligt op de woensdagavond hoger dan op de vrijdag- of zaterdagavond, want op de woensdagavond komen mensen echt speciaal voor de muziek.”

‘’Je kunt de sessies vergelijken met een huiskamerconcert”

Stathe Live Sessies Woensdagavond Explore Utrecht 2

Waarom?
“Op de woensdagavond is er nog niet veel op dit gebied in Utrecht te doen, terwijl je vanaf donderdag op meerdere plekken optredens vindt. Wij willen een avond bieden, waarop je in een bijzondere en intieme setting naar muziek kunt luisteren. We noemen het sessies, omdat het intiemer is dan een optreden en er ruimte is voor interactie tussen het publiek en de artiesten. Tussen de liedjes door wordt er soms over en weer gereageerd. Je kunt de sessies eigenlijk vergelijken met een huiskamerconcert.”

Hoe?
“We proberen de bands op deze avonden iets te laten doen wat ze normaal niet doen, zoals semi-akoestische sessies. Omdat het een vrij kleine ruimte is, is de setting echt intiem. Het is muisstil en de ruimte is gelijkvloers: ook dat maakt de sfeer anders dan bij een show vanaf een podium. Artiesten ervaren dat ook zo; die vinden het heel bijzonder en tof om te doen. We stellen voor een Stathe Sessie maar 80 kaarten beschikbaar, zo houden we het intiem. In het weekend staan er vaak twee keer zoveel mensen in de ruimte en dat geeft toch een ander gevoel.”

Wanneer? 
“Ongeveer twee keer per maand op de woensdagavond.
Tijd: 21:30 – Prijs: 4 euro
Check het evenement op Facebook of op Stathe.nl.

Stathe Explore Utrecht 1

 

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

About Christine van den Brink

Christine, geboren en getogen in Utrecht, schrijft als freelancer het liefst over reizen. Een perfecte combi, omdat reizen en schrijven beiden bovenaan de leuke-dingen-des-levens-lijst staan. Utrecht is een fijne plek om na die vakantie, citytrip of verre reis thuis te komen. Dat de stad met de dag leuker en levendiger wordt helpt ook. Net als wonen op de booming Westerkade - met koffietentjes en restaurants binnen grijpbereik. Ook hoog op de lijst staan lekker eten, festivals en films. Zo nu en dan helpt Christine mee in haar vaders winkel Catch op de Domstraat; bekend om z'n kunst, posters en kaarten van Utrecht. Voor Explore checkt Christine alle coole happenings in de stad, van nieuwe winkels tot aan fijne feestjes.

Bekijk ook

Weekend Agenda Utrecht

Utrecht Weekend Tips 15, 16 en 17 november

Wij hebben er weer zin in! Jullie ook? Wij staan al met één been in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.