4x het Utrechtse Stadsstranden Key West Stadsstrand Explore Utrecht 3

4x de leukste stadsstranden in Utrecht

Het is goed toeven op een van de stadsstranden in ons stadsie. Je hoeft geen ticket te boeken om te kunnen flaneren op het paviljoen. Of om hapjes en drankje te nuttigen met je voeten in het zand. En tot laat in de avond een dansje wagen op de tunes van de huis dj. Maar waar je heen moet? Ik heb 4x de leukste stadsstranden voor je uitgezocht. Heb je wat te doen deze zomer. Alleen het weer moet wel meewerken!

Strand Oog in Al

Beter bekend als SOIA, gevestigd langs het Amsterdam- Rijnkanaal is het eerste stadsstrand van onze stad. Je kan neer ploffen op een grote zitzak, plaatsnemen aan de bar of in het restaurant aan een van de vele tafels. Natuurlijk kan je ook genieten op het terras of aan een van de grote picknick tafels langs het water. Yoga in de buitenlucht of tot in de late uurtjes je moves showen op een van de beach feestjes. Genoeg keus om een zomer mee te vullen.

Strand Oog in Al | Kanaalweg 199 | website

De Stadstuin

Aan de Europalaan, zou je niet verwachten, in een oud kantoorpand zit De Stadstuin. Een Stadstuin met strand, de naam is wellicht iets misleidend. Maar achter het gebouw dat wel meer dan 100 startende ondernemers huist, ligt een stadsstrand. Bij De Stadstuin kun je ook flex-werken om daarna vervolgens met je tenen in het zand en een koud biertje in je hand neer te ploffen op een van de fatboys. Volg de De Stadstuin op facebook want er worden regelmatig leuke avonden georganiseerd, zoals: vrimibo’s, de eettuin met foodtrucks, dansavonden en meer. Gelukkig niet alleen voor huurders.

De Stadstuin | Europalaan 20 | website

Key West Beachhouse

Key West Beachhouse is gevestigd aan de Haarrijnse Plas. Het lounge restaurant heeft een strandterras voor wel 100 zonaanbidders. Je kunt lekker loungen op het terras, liggen op het strand en zwemmen. Begin de dag vroeg bij Key West want het kan aardig druk zijn op een zonovergoten dag. In het restaurant kun je heerlijk lunchen of dineren.

Key West Beach House | Strandboulevard 222 | website

Down Under

Watersport-fanaten kunnen de hele dag doorbrengen bij Down Under. Het waterpark gevestigd aan de rand Utrecht – Nieuwegein – is zeker, ook als je niet gek bent op watersport, een bezoek waard. Het waterpark heeft een diverse aanbod aan watersporten zoals: wake boarden (dit staat hoog op ons lijstje), waterskiën, bodyboarden en meer. Nadat je los bent gegaan op het water kun je lekker relaxen op het gras, in restaurant of op het terras met een wijntje.

Down Under | Ravensewetering 1 | website

Meer plekken om te chillen in de zon?

Foto van Facebook Down Under

4x het Utrechtse Stadsstranden Down Under Explore Utrecht

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Bekijk ook

Restaurants in Utrecht

Restaurants in Utrecht | lijstje met de nieuwste horecazaken

Het gaat ontzettend goed met de Utrechtse horeca. De een na de andere nieuwe zaak …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.