Oudegracht tot Domstraat, van Stadhuisbrug tot de Neude, even een Blokje Om

Heb je zin in even heel iets anders op zondag 9 april? Wil je het Stadhuiskwartier op een hele andere manier leren kennen? Speel dan mee met Blokje Om! Blokje Om is ontstaan uit de samenwerking tussen de Ondernemersvereniging Stadhuiskwartier en studenten van de HKU en is bedoeld om mensen op een interactieve wijze bij elkaar te brengen. Door middel van een circuit van mini-games die zich afspelen rond een centraal punt op de Korte Minrebroedersstraat, ga je opzoek naar het verleden, heden en de toekomst en ontdek je de verborgen juweeltjes die het Stadhuiskwartier rijk is.

Afgelopen week kreeg Explore Utrecht een voorproefje! Het spel begint bij de plattegrond van het Stadhuiskwartier in de Korte Minrebroedersstraat. Daar krijgen we uitleg over het verloop van het spel en start onze eerste minigame. Een opdracht met de kleur groen (natuur), met in de hoofdrol een gekapte boom op de Korte Minrebroedersstraat. Een zoekopdracht die ons aan het denken zet en die ons brengt langs één van de verborgen juweeltjes die het Stadhuiskwartier rijk is: Swordfish & Friend. Als je van muziek en design houdt echt een aanrader! Na het voldoen van de eindopdracht krijgen we de kans om een gebouw op de plattegrond weg te halen en plaats te maken voor groen. Blokje Om is een toffe manier om het Stadhuiskwartier beter te leren kennen en het uitvoeren van de eindopdracht was hillarisch! Je krijgt echt het gevoel dat je invloed hebt op de toekomst en de uitstraling van het kwartier.

Wil je dit mooie pittoreske plekje midden in de stad ontdekken? Ben je niet vies van een beetje competitie en heb je zin om goed te lachen? Kom dan naar Blokje Om en speel mee op zondag 9 april.

Korte Minrebroedersstraat (achter het Stadhuis) – 12:00-17:00 uur

geschreven door Tom Lensink

Header van facebook Stadhuiskwartier

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.