Utrechtse sportevents

5x toffe Utrechtse sportevents in het voorjaar

Hoe gaat het inmiddels met de goede voornemens? Ben je nog hard aan het trainen? In ons vorige Utrechtse sportblog hopen we je goede inspiratie en motivatie te hebben gegeven om van 2016 een sportief jaar te maken. Om een doel te hebben voor jouw trainingen, of omdat het gewoon leuk is om jezelf sportief uit te dagen, zetten we in deze blog de 5 meest toffe sportevents van Utrecht in de komende maanden voor je op een rijtje. Zie je het niet zitten om deel te nemen, dan is het natuurlijk ook leuk om als supporter aan de kant te staan. Utrechtse sportevents zijn altijd een feestje!

Zondag 20 maart – Utrecht Science Park Marathon
De echte hardloop diehards kunnen volgende maand al hun hart ophalen tijdens de Utrecht Science Park Marathon. Vanaf de start op het Science Park loopt het parcours dwars door het centrum via de Maliebaan, de singels en de Dom. Daarna wordt er gelopen in de natuur aan de oostkant van de stad, dwars door de gemeente Bunnik, om vervolgens te eindigen op de Uithof. Het is ook mogelijk om de halve marathon te lopen, 10 kilometer of 5 kilometer. Nieuw dit jaar is de 1 kilometer Wilhelmina Kinderziekenhuis Kidsrun.

Maandag 28 maart – Kasteelloop de Halve van De Haar
Vorig jaar vond de primeur plaats van de Kasteelloop De Halve van De Haar. Met ruim 3.700 deelnemers aan de start was de eerste editie zo’n groot succes dat de Kasteelloop ook deze Tweede Paasdag weer wordt georganiseerd. Je loopt hard langs statige lanen, slingerende waterpartijen, romantische bruggetjes, torens, poorten en ophaalbruggen. Wie wil dat nou niet? Naast de halve marathon kun je ook een kwart marathon of een achtste marathon lopen. Voor de kids is er een speciale jeugdloop van 1 of 2 kilometer.

Sport Blog Explore Utrecht 2

Zaterdag 11 juni – Urban Chase Utrecht
De Urban Chase komt op 11 juni naar Utrecht, hoe gaaf is dat!? Urban Chase is een combinatie van een speurtocht en een obstacle race, waarbij teams in tweetallen met behulp van familie, vrienden en voorbijgangers op straat bijzondere fysieke en mentale opdrachten moeten uitvoeren. Deze uitdagingen, ook wel ‘chasepoints’ genoemd, liggen verspreid door de stad. Ze brengen je op de mooiste plekken van Utrecht en doen een beroep op je doorzettingsvermogen, vindingrijkheid en teamwork. De opdrachten kunnen variëren van abseilen tot gezamenlijk een puzzel maken. Onze absolute sportieve favoriet voor 2016! Bekijk de video van de Urban Chase Groningen en wordt net zo enthousiast als wij.

UrbanChase Explore Utrecht

Zondag 19 juni – SingelSwim Utrecht
Zwemmen in de Utrechtse grachten en singels? Misschien is het je in een dronken bui per ongeluk weleens gebeurd. Maar wist je al dat er sinds vorig jaar een heuse SingelSwim wordt georganiseerd? Deze SingelSwim vraagt aandacht voor de spierziekte FSHD. Je kunt 1200 of 2000 meter zwemmen in de Utrechtse Singels en daarmee zoveel mogelijk geld ophalen voor het goede doel. Zie je het niet zitten om de singel in te springen, kom dan vooral kijken naar de zwemmers of doneer! De sfeer is top en er wordt van alles omheen georganiseerd. Bekijk deze video om de sfeer van vorig jaar te proeven.

Singelswim Explore Utrecht

Zondag 3 juli – Tour d’Utrecht
Met de Grand Depart en de Tour de France van afgelopen zomer nog vers in het geheugen, kunnen we je alvast melden dat de Toerversie van de Utrechtse Tourstart op 3 juli weer terug keert! Op deze dag kunnen duizenden wielrenners vanaf de Jaarbeurs het parcours van het Grand Départ 2015 fietsen. De Tour d’Utrecht wordt een jaarlijks terugkerend evenement voor recreatieve en sportieve fietsers uit het hele land. Het parcours is vergelijkbaar met vorig jaar waarbij je kunt kiezen tussen de afstanden van 35, 75, 110 en 150 kilometer. Dus waar wacht je op? Stof je fiets alvast af en ga trainen om dit unieke parcours te kunnen fietsen.

Tour d'Utrecht Explore Utrecht

Beeld header: Utrecht Science Park Marathon.
Beeld in blog: Kasteelloop De Halve van De Haar, Urban Chase, SingelSwim Utrecht, Tour d’Utrecht.

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

 

About Dainahara Polonia

Welkom op Explore Utrecht! De digitale 'must visit' lijst met al het leuks in Utrecht! Dit is mijn manier om het beste van Utrecht te delen met jullie: Utrechters, expats, toeristen en dagjesmensen. Het ontdekken van nieuwe leuke plekken: van golden oldies tot aan de nieuwste place to be is mijn passie. Dineren met vriendinnen en wandelen door de straten van Utrecht opzoek naar een unieke vondst is wat ik het liefst doe. De City Experts en ik delen een passie voor Utrecht en hopen dat ook jij verliefd wordt op ons stadsie. Kom en verken de stad met ons en geniet van de ultieme Utrecht Experience. Samenwerken, tips of suggesties? Natuurlijk! Mail maar naar [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.