Speck Bar & Grill Explore Utrecht 7

Speck | Utrecht

Speck Bar & Grill bij het Ledig Erf

M’n moeder houdt er niet van en m’n vriend alleen wanneer het goed doorbakken is: Speck! On a personal note, mij kun je er ’s nachts voor wakker maken. Een vrij goede motivator dus om eens langs te gaan bij het Ledig Erf. Daar is sinds een tijdje Speck Bar & Grill gevestigd. Op het terras zit je goed in de zon en binnen kun je genieten van het ruige interieur om je heen. Kijk ook eens bij de kast waar het vlees in hangt om te rijpen, interessant! Het dry aged bio vlees grillen ze naar eigen zeggen tot perfectie.

Het plankje en meer bij Speck

Uit nieuwsgierigheid en mijn voorliefde voor charcuterie bestel ik het plankje met verschillende soorten vlees en happen. Een wijntje ernaast. We zitten aan de bar bij het raam, lekker uitkijken over het terras en Ledig Erf in de zon. Wanneer de serveerster komt aanlopen met het “plankje” valt m’n mond open. Wat veel!! Meer een plank. Een boom. Een aanrader!

Er staan verschillende vlees gerechten op de kaart waar je echt even voor moet gaan zitten, de porties zijn royaal. En allen voortgekomen uit de liefde voor het vlees, dat kun je zien én proeven. Mocht je verschillende soorten vlees willen proberen, ga dan voor de Speck proeverij! De producten komen van de Groene Slagerij Gerrit Takke, dus je eet ook nog eens verantwoord. Mocht je nou zin hebben in iets dat zwemt, er is ook altijd nog ’the catch of the day’. Maar stiekem nodigen al die koeien aan haken toch best uit om je tanden te zetten in een mals stukje bil. Eet smakelijk!

Adres: Ledig Erf 10
Website
Facebook
Google map 

Foto’s door Michaela van New Life Beginning

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram and Facebook. Tot kijk!

About Alicia van den Berg

Alicia weet wat er gaande is in de stad, als cultuur en food liefhebber is ze up-to-date van alles wat er zich in Utrecht afspeelt. Dus wie kan jou beter vertellen waar je heen kunt gaan om van een fantastische avond uit te genieten. Van kunstexposities tot proeverijen in de Domtoren, ze kent het allemaal. Toen zij veertien jaar geleden in de stad kwam studeren heeft zij Utrecht in haar hart gesloten. Alicia werkt als sommelier en is haar eigen wijnbedrijf gestart. Zij is de perfecte kunst & cultuur editor voor Explore Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.