30ml Specialty Coffee Zadelstraat-6

Specialty koffies bij 30ML Boutique aan de Zadelstraat

30ML Boutique is de nieuwe aanwinst van de Zadelstraat in Utrecht. Sinds 8 oktober kan je hier terecht voor overheerlijke en héle speciale koffies. Grote kans dat de naam je bekend voorkomt. De eerste 30ML zat aan de Mariastraat maar verhuisde later naar het Vredenburg. Naast de eigen vestigingen op het Vredenburg en de Zadelstraat zijn er ook franchise vestigingen in Leidsche Rijn en Amsterdam.

Kleine kaart

De koffiebar is gevestigd in het pand waar voorheen de mannenkledingzaak ‘Quadrat’ te vinden was. De beperkte ruimte biedt geen plaats voor een keuken dus worden alle zoetigheden bereid in de locatie op het Vredenburg en per bakfiets naar de Zadelstraat gebracht. Zo kan je ook hier genieten van de carrot cake, het bananenbrood en de brownies waar 30ML om bekend staat. Helaas is de menukaart verder vrij beperkt en is er niet meer keuze dan een croissantje, een tosti of een bakje yoghurt.

Special to go

Maarrrrr.. dat maken ze goed met héle lekkere koffie. De eigenaar Frans Kooyman legt uit dat deze vestiging de exclusievere versie van 30ML is. “Het is een kleine zaak en we verwachten veel ‘to go’ koffie te verkopen. Vandaar dat de focus op de ‘special coffee’ ligt.” Op de Zadelstraat staan twee molens, één molen voor de bonen van 30ML en de ander voor een wisselende boon. Nu kan je genieten van de bonen van ‘Friedhats Coffee Roasters’, gebrand door de beste barista van Nederland en de op één na beste van de wereld.

30ML Boutique de ‘Rolls Roys’ onder de koffiezaken

Chillen bij 30ML

De lange houten bank tegenover de bar wordt bezet door voornamelijk internationale gasten. Ze werken, studeren of lezen rustig een boekje. De muziek draait zachtjes op de achtergrond maar het geluid is niet denderend. Het geen straf om een middag bij 30ML Boutique door te brengen!

Zadelstraat 11 | Facebook

Bijdrage door Sharmaine

Sharmaine is een freelance journalist, schrijver en fotograaf met een grote passie voor Utrecht. Opgegroeid in het bourgondische Zeeuws-Vlaanderen waar ze jarenlang in de horeca werkte. Ging naar de hotelschool in Brugge en vertrok daarna naar het prachtige Oostenrijk om te wonen en te werken. Na twee jaar werd het tijd voor een ander land en dus vertrok ze samen met haar vriend naar Australië. Daar ontdekte Sharmaine haar liefde voor fotografie en besloot dit verder te ontwikkelen op de hogeschool voor Journalistiek in Utrecht. Tijdens haar studie leerde ze de stad steeds beter kennen en raakte geinteresseerd in de rijke geschiedenis van Utrecht. Sinds 5 jaar woont ze in hartje centrum. Het liefst speurt ze naar bijzondere winkeltjes, boetiekjes en restaurantjes die weinig mensen kennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.