Smulders Kookt | Jaarbeursplein Utrecht

Onderaan de grote trap op het Jaarbeursplein, vlak naast het Beatrix theater, staat doordeweeks in de avonduren een bakfiets. Deze staat er al een tijd en dat maakte mij nieuwsgierig!

Mysterieuze bakfiets

Elke dag fiets ik met mijn oude rammelende fiets richting centraal station om daar de bus te pakken naar mijn werk. Sinds november zag ik elke dag op de terugweg naar huis een bakfiets op het Jaarbeursplein staan met daarop een bord met: ‘verse maaltijden’. Na twee weken werd ik toch wel heel erg nieuwsgierig. Het was die dag druk op mijn werk, het was ijskoud buiten en ik had geen zin om te koken, dus ik besloot de mysterieuze bakfiets met de beloofde verse maaltijden op te zoeken.

Rollende keuken

De bakfiets is een soort van rollende keuken genaamd ‘Smulders Kookt’. Shamida, de eigenaresse, staat onder het zeil van de bakfiets -goed warm aangekleed, een dikke muts op en wanten aan- en hoewel het die dag flink koud en winderig is, praat ze dolenthousiast over haar ‘rollende keuken’. Shamida werkte in de vastgoedsector, maar daar was zij de dagelijkse vaste routine beu. Smulders kookt is ontstaan door een combinatie van haar passie voor koken, en haar voorliefde voor ondernemerschap. Na ons leuke gesprek over Smulders Kookt, opent ze het luik van de bakfiets. Met een glimlach op haar gezicht vertelt ze over de gerechten van die dag.

Vers en met liefde gemaakt

Bij Smulders Kookt kun je dagelijks kiezen uit drie verschillende voorbereidde gerechten, waarvan er altijd een vegetarisch is. Veel variatie in de rollende keuken: van Hollands stoofpotje tot Marokkaanse groenteschotel. Een van deze gerechten is altijd vegetarisch.  Voor deze met liefde bereide, verse maaltjes betaal je € 7,50.

3x proberen

In de tussentijd ben ik al drie keer bij Smulders Kookt geweest. Ik ben altijd erg slecht in kiezen (wil altijd het liefst alles proberen), dus heb ik drie verschillende gerechten uitgeprobeerd: vlees stoofpot, andijvie stamppot met kofta en tahinsaus en een vegetarisch Marokkaans gerecht. Alle drie de gerechten waren erg lekker, maar het vlees stoofpotje is mijn favoriet! Lekker zacht vlees, wat zo lekker uit elkaar valt, goed op smaak is met daarbij wat aardappelen. Jum! Perfect voor een koude winterse avond.

Net als vroeger bij moeders

Bij Smulders Kookt vind je de perfecte maaltijd na een lange dag hard werken, wanneer je geen zin hebt om te koken maar wel voedzaam wilt eten. Het is vers, puur en met liefde gemaakt. Net als vroeger bij moeders. Wat wil je nog meer? Het enige wat je nog moet doen wanneer je thuiskomt, is je vers gemaakte maaltijd even opwarmen.

Nieuwsgierig?

Smulders Kookt staat elke doordeweekse dag van 16.00 tot 19.30 uur op het Jaarbeursplein. Op de Facebook pagina kun je dagelijks zien wat voor lekkers zij allemaal bij zich heeft.

Mijn bezoekjes zullen in ieder geval zeker niet de laatste zijn. Ik ben nu alweer nieuwsgierig naar haar nieuwe creaties!

Contributie door Samantha Wicht van Taste with Sam
Foto’s zijn van de Smulders Kookt Facebook Pagina! 

Smulders Kookt Explore Utrecht 2

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.