Smaakmakers Tour Explore Utrecht 11

Fietsend proeven met de Smaakmakers Tour

Al fietsend Utrecht en een paar van haar lekkerste restaurants verkennen? We werden uitgenodigd om dit te ervaren met de Smaakmakers Tour. Wij zijn fan en waarom lees je in dit artikel!

Het concept

Smaakmakers Tour werkt als volgt: je gaat met een groep op de fiets langs 5 verschillende restaurants verspreid door heel Utrecht. Bij elk restaurant krijg je een klein gerecht en een proefglaasje van een (alcoholisch) drankje. Alle calorieën fiets je er ook zo weer af 😉

De oprichtster van de Smaakmakerstour én onze gids Marike vertelde dat ze op het idee kwam toen ze een foodtour deed in Vietnam, achterop de scooter proefde ze de lekkerste gerechten. Waarom zou dat niet in Utrecht kunnen? Maar dan wel lekker Hollands op de fiets natuurlijk!

Stop 1: Kantien in Welgelegen

We begonnen bij Kantien met een alcoholvrije cocktail gemaakt van gerookte thee en basilicum. Daarbij mochten we ook smullen van een heerlijk torentje van twee verschillende soorten biet, geitenkaas crème, basilicum, bladerdeeg en een kastanje crumble eroverheen!

Website | Review

Stop 2: InStock in Lombok

Bij Instock streken we neer in de tuin, om daar uitleg te krijgen over het concept van Instock. Hier mochten we genieten van een lekker pieperbiertje en een heerlijke kimchi burrito met gepekelde groenten. Als kers op de taart kregen we ook nog als cadeautje een extra flesje bier mee naar huis!

Website | Review

Stop 3: Le Jardin op de Mariaplaats

Bij Le Jardin kregen we uiteraard een gerecht dat bijna volledig bestond uit groenten. Een bloemkoolmousse met olijven en een koffiecrumble, heerlijk! Daarbij kregen we een bijpassend glaasje wijn dat de smaak van de bloemkool omhoog haalde en zachter maakte. Een perfecte combinatie dus!

Website | Review

Stop 4: Goesting in Wittevrouwen

Onze vierde stop was Goesting, die al meer dan 16 jaar haar stempel op culinair Utrecht gedrukt heeft. Bij Goesting kregen we daarom ook een lekker klassiek gerecht geserveerd van zeebaars met lamsoren (de groente!), vongole en een romige saus. Een perfecte combinatie van ziltige smaken!

Website | Review

Stop 5: Piatto aan de Vredenburg

Bij Piatto kregen we ons laatste gerechtje: een selectie van drie verschillende bruschetta’s! Alledrie met verschillende smaakcombinaties, maar alledrie heerlijk. Als kers op de taart kregen we een heerlijk drankje gemaakt van huisgemaakte limoncello met prosecco.

Website | Review

Met een volle buik fietsten we voldaan terug naar huis. Wat een topdag! De Smaakmakers Tour is de ultieme manier om culinair Utrecht te verkennen en we gaan zeker nog een keertje meefietsen.

De Smaakmakerstour vindt elke donderdag en zaterdag plaats, van 13.00 – 17.00 uur. Meer informatie en het boeken van de tour vind je via Smaakmakerstour.nl. Speciaal voor Explore Utrecht lezers kun je de Smaakmakerstour nu boeken met 10% korting! Vul bij het boeken de kortingscode ‘Explore2017’ in om gebruik te maken van de korting.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Lisa Peters

Lisa is een freelance content marketing specialist met een gouden pen en een liefde voor Utrecht. Sinds ze in 2009 naar deze prachtige stad is verhuist, heeft ze elke steen omgekeerd en elk hoekje verkend. Een nieuw restaurant of een onontdekt boetiekje, ze zal het ontdekken en ervan genieten. Het enige dat ze stiekem nog mist in Utrecht is een karaoke bar. Ze woont in de buurt van de Amsterdamsestraatweg, waar ze nauwkeurig in de gaten houdt welke interessante nieuwe winkels of restaurants er verschijnen in deze up-and-coming buurt. Ze is dol op het ontdekken van verborgen pareltjes, nu is het tijd om ze te delen met jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.