Sanju Ramen Explore Utrecht 2

Noedels slurpen bij Sanju Ramen op de Voorstraat

Vorige week kregen Lisa en ik de kans om Sanju aan de Voorstraat te proberen. Het eindoordeel? We loved it!

Huisgemaakt en authentiek

Sanju streeft ernaar een authentieke ramen ervaring te bieden. Met vier chefs, waarvan twee Japans, zijn eigenaren Jeroen en Mohammed constant bezig met onderzoek en het ontwikkelen, verbeteren en perfectioneren van hun smaken. Daarbij maken ze ook alles helemaal zelf. En wanneer je ramen serveert, doe je dat uit liefde… alleen het varkensvlees bouillon kost als 18 uur om te bereiden!

Sanju maakt ook gebruik van leuke en ongebruikelijke ingrediënten, zoals het ziltige ‘monniksbaard’ en crosne, een Japanse aardappel die een beetje op een rups lijkt en een milde notige smaak heeft. Behalve dat het eten heerlijk is (spoiler alert), was het proberen van deze interessante ingrediënten een van mijn hoogtepunten van onze lunch. Als een grote fan van voedsel, koken en eten in het algemeen, kom ik niet vaak ingrediënten tegen die ik nog nooit heb geprobeerd!

Het menu

We kozen eerst een aantal voorgerechten om onze eetlust op te wekken: verse en lekker zoute edamame, overheerlijke groente dumplings en een verrassend lekkere en hartige nashi peer en rode kool.

Ik eet geen vlees, een feit dat er voor zorgde dat ik voorheen bijna nooit ramen kon bestellen in restaurants. Het was dus een grote verrassing om te ontdekken dat Sanju niet één, maar twee vegetarische opties heeft!* Ik bestelde de smoky tofu ramen en genoot van elke slurp. De bouillon was hartig en smaakvol, met een subtiel pittige ondertoon. Ik hou van de huisgerookte tofu en de ingemaakte groenten. Voeg daar nog een zachtgekookt kwartelei en een hoop noedels bij en je hebt een winnaar. Lisa was even enthousiast over de mushroom ramen. Behalve allerlei verschillende soorten paddenstoelen, vonden we hier ook crosne, een shiso blad, bamboescheuten en uiteraard een hoop noedels in.

*Deze opties kunnen ook veganistisch gemaakt worden! En er werden een aantal hints gedropt dat er een nieuwe special aan komt die ook vegetarisch is…dus hou je oren en ogen open 😉

Voorstraat 29 | sanju.nlFacebookInstagram

Openingstijden: dinsdag t/m donderdag 17:oo – 22:00, vrijdag t/m zondag 12:00 – 15:00 & 17:00 – 22:00

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en toffe hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook.

Je kunt ook de Explore Utrecht app, downloaden voor een offline city map met heel veel leuks. 

Utrecht City Trip banner | Favoroute travel guides

About Sophie Boisvert-Hearn

Sophie is een freelance redacteur met een master in Media Studies. Ze komt oorspronkelijk uit Toronto maar heeft inmiddels in Groningen, Leiden en Den Haag gewoond. Nu noemt ze met trots Utrecht haar thuis. Behalve eten, denken aan eten en het kopen en bereiden van eten, zijn haar hobbies o.a. reizen en schrijven. Een perfecte dag in Utrecht is voor haar heel veel kofie, een vriend(in) of vier, grote hoeveelheden gebakjes en een wandeling langs Utrecht haar prachtige straten en grachten – met als kers op de taart natuurlijk drankjes op het terras. Weet verrassend veel over kaasstengels.

Bekijk ook

Metro Kitchen Explore Utrecht-14

Metro City Kitchen op het Jaarbeursplein

Op de vraag waar je op Utrecht Centraal Stationkunt afspreken heb ik sinds kort maar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wij maken gebruik van cookies om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Bekijk ons privacy beleid.

Privacy policy