De Rum Club Interieur Explore Utrecht 1

Rum Club Utrecht brengt Caribische vibes naar de Oudegracht

Zei iemand Caribisch? Nou, dan heb je de aandacht van deze eilandmeisjes al snel te pakken. De Rum Club aan de Oudegracht in Utrecht is nu al een succes. Dus moesten wij (Dainahara en ik) als echte kenners wel een kijkje nemen.

Het begint goed, want we scoren een plekje langs het water. Yass! Ideaal, omdat de zon schijnt, maar binnen zitten zou zeker geen straf zijn. Zelfs met dit weer niet, want het interieur is zó mooi. Denk veel vrolijke kleuren, tropische (nep)planten en een neon bord met de tekst Dutty wine with me. Typisch gevalletje; Instagramwaardig.

Originele Cocktails aan de Oudegracht

Oh ja, en in het weekend maakt het restaurant plaats voor een club waar je all night long je heupen los kunt gooien. Perfect na work, work, work, work, work (sorry, kon het niet laten hihi). Het geheel belooft een succesformule te worden en dat kan ook bijna niet anders. Het restaurant heeft dezelfde eigenaren als The Streetfood Club, die niet meer weg te denken is uit de stad.

Wij zijn hier natuurlijk voor het eten en dat begint met een heerlijk drankje. De drankenkaart staat vol rum, want ze heten niet voor niets de Rum Club. Toch laat ik me verleiden door de cocktails en kies (o.a.) voor de You used to call me on my shellphone. De cocktail vernoemd naar het bekende nummer van rapper Drake bestaat uit Tanqueray gin met citroen, honing en passievrucht. Én het drankje wordt geserveerd in een heuse schelp, hoe leuk is dat?!

De Caribische keuken van Rum Club Utrecht

De keuken van Rum Club biedt veel kleine gerechten voor het populaire shared dining concept. Op die manier wordt kiezen een stuk makkelijker en kun je van alles een beetje proeven. Wij starten met de Aloha platter en omdat we erg benieuwd zijn naar de vegan variant krijgen we een mix. Erg lekker! De krokante vegan arepa was één van mijn favoriete, bijna net zo lekker als die van mijn moeder.

Voor het hoofdgerecht kiezen we de Feast platter waarbij je per persoon voor drie gerechten kunt kiezen. Een waar tropisch feestje met bijvoorbeeld pittige eiland gamba’s, Barbados spareribs en een van de lekkerste zoete aardappel frietjes die ik ooit heb geproefd. De Feast Platter bestaat uit een etagère van drie borden met als extraatjes bananenchips, gegrilde stukjes maïskolven en stukjes ananas.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik vooraf mijn twijfels had, maar ben op geen enkel vlak teleurgesteld. Helaas zat ik te vol voor een toetje, maar des te meer reden om weer snel terug te komen.

Adres – Rum Club Utrecht Oudegracht a/d Werf 111 Tel: +31 30 202 7028 E-mail: tropical@rum-club.nl 7 dagen per week open van 15:00 tot laat in de avond en binnenkort ook geopend voor lunch. 

 

Interieur foto’s en header image door Lars Verkroost 

Deze restaurants vind je vast ook leuk

 

About Ariela Slakhorst

Utrecht is mijn tweede thuis: de plek waar ik studeerde, werk en waar ik vrienden voor het leven heb gemaakt. Niet voor niets ben ik al zes jaar lang stapelverliefd op deze stad, want kijk eens om je heen, is er een stad die mooier is? In de toekomst hoop ik er een huisje te scoren, het liefst met een tuin, maar met een fijn balkon mag ook. Ik ontdek nog steeds nieuwe routes om te wandelen, hotspots om te eten en andere gezellige places to be. Het zijn dingen die ik graag met jullie deel, want verhalen vertellen is écht mijn ding. Een liefde die ik graag combineer met mijn liefde voor het mooie Utrecht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.