Rotsoord herleeft! Nieuwe dynamiek op een voormalig industrieterrein

Wie op een willekeurige zomeravond door Rotsoord wandelt, het voormalige industrieterrein langs de Vaartsche (of Vaartse) Rijn in Utrecht Zuid, zal zich verbazen over de levendigheid die momenteel in het gebied heerst. Drukte voor de deur bij poppodium De Helling en goed gevulde terrassen bij restaurant LE:EN, Klein Berlijn, Café Brutal en De Zagerij. Clubjes mensen die gezellig keuvelend door het gebied trekken. Een verdwaalde fietsster die op haar mobiel naar een adres lijkt te zoeken. Dat was tot voor kort toch echt wel anders. Het gebied is volop in ontwikkeling en gaat steeds meer fungeren als verlengstuk van de binnenstad en als nieuwe culturele en creatieve hotspot. Een nieuw stuk stad met een geheel eigen en vooralsnog bijzonder prettige en ontspannen sfeer.

De Helling en LE:EN waren natuurlijk de absolute pioniers in het gebied, maar inmiddels is het aantal hotspots op Rotsoord snel aan het uitbreiden. Met de recente oplevering van woonproject De Trip, direct ernaast nog een wooncomplex voor studenten en starters in aanbouw, een Moxy hotel op komst en nog meer woonprojecten in aantocht is Rotsoord onderhevig aan een nieuwe dynamiek. Naast wonen is er inmiddels gelukkig ook volop vermaak in het gebied. We lieten onder andere LE:EN, nieuw Klein Berlijn op De Trip, WT Urban Café & Kitchen en Café Brutal in de watertoren hier eerder al passeren en recent gaven we in een filmpje al een korte impressie van Rotsoord tijdens één van de Explore Utrecht meetups. De Zagerij was toen nog in wording, maar is inmiddels geopend en volop in bedrijf. Het industrieel ogende restaurant met prima terras aan de Vaartsche Rijn blijkt een prima stek voor een lunch, borrel of diner.

Maar er is en komt nog meer! Zo opende direct naast De Zagerij inmiddels ook Het Ketelhuis haar deuren in de voormalige Pastoe fabriek op Rotsoord, waar inmiddels ook de HKU en diverse creatieve bedrijfjes zijn neergestreken. En op de begane grond van woongebouw Kade, onderdeel van De Trip, openen binnenkort Camping Ganspoort en Taplokaal Gist. Wie dus eens verder wil kijken dan de Utrechtse binnenstad voor een gezellig avondje uit wordt op zijn wenken bediend met de ontwikkelingen op Rotsoord. Misschien komen we elkaar er binnenkort wel tegen, tot dan!

Foto’s LE:EN door Susanne Sterkenburg
Header foto uitzicht door DUIC

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

Explore Utrecht Map offline bekijken? Download de Explore Utrecht app!

Utrecht_english_strip

Mede mogelijk gemaakt in samenwerking met

Favoroute_Logo_600px

About Maurice Hengeveld

Maurice Hengeveld is zelfstandig redacteur - journalist en werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers. Hij is in Utrecht onder andere verbonden aan de stadsglossy LEVEN! magazine Utrecht, Architectuurcentrum Aorta, merwede.nl (over de nieuwe stadswijk Merwede), onzeeigendom.nl (rond de restauratie van de Domtoren) en wijkmagazines Mens en Wijk (noordoost) en de Zuidwester (Kanaleneiland en Transwijk) en richt zich voornamelijk op storytelling, brand journalism en web content strategie. Maurice focust overduidelijk graag op zijn geboortestad Utrecht. Met name de verborgen verhalen spreken al gauw tot zijn verbeelding!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.