Indonesisch dineren in Utrecht

Resto Santai: Een klein stukje Indonesië aan de Biltstraat

De Biltstraat is een broedgrond voor goed eten, dat bewijst ook dit keer Resto Santai. Klinkt die naam je bekend? Dat kan, Santai heeft namelijk ook een klein takeaway tentje aan de Oudegracht. Voor zowel hun restaurant als het tentje aan de Oudegracht is er een duidelijk thema te zien in het interieur: strakke lijnen in wit en lichtblauw, gecombineerd met authentiek Indische details. Een heerlijke mix van oud en nieuw dus!

Een blik op de menukaart en je waant je in Indonesië. Er is een grote keus aan verschillende traditioneel Indische gerechten, maar om de ervaring compleet te maken biedt Santai ook diverse soorten rijsttafels. Omdat we met een groep van 5 waren, besloten we de meest uitgebreide rijsttafel te nemen, die natuurlijk naar het restaurant zelf vernoemd is: Santai. Op advies van de serveerster hebben we een portie van 4 besteld in plaats van 5, omdat uit ervaring vaak blijkt dat dit wel genoeg is.

Onze tafel kwam al snel vol te staan met verschillende kleine ‘bootjes’ vol lekkere gerechten: malse kippenpootjes, heerlijk gekruide groentes, knapperige kroepoek en nog veel meer. Elke hap was een klein geluksmoment. Het is zeker de moeite waard om een tripje te maken naar dit pittoreske stukje Indonesië aan de Bilstraat!

Adres: Biltstraat 7 (alleen open voor diner)
Website
Google map
Facebook

Ook verliefd op Utrecht? Deel je liefde voor de Domstad via de Social Media buttons, die je hieronder kunt vinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe en leuke hotspots in Utrecht volg Explore Utrecht dan op TwitterInstagram en Facebook. Tot Kijk!

About Lisa Peters

Lisa is een freelance content marketing specialist met een gouden pen en een liefde voor Utrecht. Sinds ze in 2009 naar deze prachtige stad is verhuist, heeft ze elke steen omgekeerd en elk hoekje verkend. Een nieuw restaurant of een onontdekt boetiekje, ze zal het ontdekken en ervan genieten. Het enige dat ze stiekem nog mist in Utrecht is een karaoke bar. Ze woont in de buurt van de Amsterdamsestraatweg, waar ze nauwkeurig in de gaten houdt welke interessante nieuwe winkels of restaurants er verschijnen in deze up-and-coming buurt. Ze is dol op het ontdekken van verborgen pareltjes, nu is het tijd om ze te delen met jou!

One comment

  1. Heuh, weer wat geleerd. Ik ken Santai inderdaad van de Oudegracht en van de bezorging, maar ik wist niet dat ze ook een gewoon restaurant hadden. Over de kwaliteit van wat we bezorgd kregen zijn we altijd erg enthousiast geweest, dus dit restaurant moet ook op onze te-bezoeken lijst. Die overigens alleen maar langer lijkt te worden, wat dan op zich weer een positief punt is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.